Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plurato Boom
  • 27.04.2016. 13:30

Prvi hrvatski kranovi za zalijevanje usjeva!

Proizvod je po prvi put implementiran i testiran u staklenicima renomirane tvrtke Bioplan, poznate po ekološkom uzgoju voća i povrća!

  • 2.164
  • 99
  • 0

Automatizirane kranove za zalijevanje i tretiranje biljnih usjeva u staklenicima i plastenicima od sada na tržištu nudi i hrvatski proizvođač iz Splita, pod nazivom PLURATO BOOM.

"Cilj je bio napraviti autonoman sustav za optimalno zalijevanje i tretiranje u staklenicima i plastenicima baziranom na znanstvenim istraživanjima i empirijskim iskustvima poljoprivrednika te iskoristiti modernu tehnologiju u svrhu rasta svake pojedine biljke", govore inženjeri iz Plurato tima o svom proizvodu.

Programiranjem do optimalnog zalijevanja

PLURATO BOOM se postavlja na transportnu tračnicu duž segmenta staklenika/plastenika, ima vlastiti pogon, DC motor s enkoderom i potpuno je programibilan. Visina krana je adaptivna, a širina letve za navodnjavanje ovisi o širini staklenika/plastenika.

Jednostavan za korištenje i vrlo pouzdan, PLURATO BOOM omogućava optimalno zalijevanje usjeva obzirom da je količina vode točno dozirana i precizno raspršena kako bi svaka biljka dobila idealnu količinu hranjivih tvari.

Prvih 5 klijenata koji dogovore instalaciju Plurato Boom sustava za navodnjavanje, ostvaruju popust od 20% na njegovu redovnu cijenu koja iznosi 4.200,00 € odnosno 32.340,00 kn!

Prva instalacija na domaćem terenu

Proizvod je po prvi put implementiran i testiran u staklenicima renomirane tvrtke Bioplan, poznate po ekološkom uzgoju voća i povrća. Navedena tvrtka koristi PLURATO BOOM sustav u rasadima sezonskog povrća jer je ovom tehnikom zalijevanja potrošnja vode minimalna i pravovremena, a svaka biljka dobiva optimalnu količinu vode i hranjivih tvari.

Širina i visina krana PLURATO BOOM je adaptivna

Transportna konstrukcija sustava postavljena za tvrtku Bioplan je duž cijelog rasada, točnije, duga je 30 metara, a širina krana za zalijevanje je šest metara. Crijevo za zalijevanje i kabel za napajanje pričvršćeni su na klizač s prihvatom, što znači da se mogu jednostavno složiti.

3 u 1 mlaznice za zalijevanje

BOOM koristi 3 u 1 mlaznice za zalijevanje, ali i tretiranje usjeva spajanjem na visokotlačnu pumpu, a brzina mu može varirati od 2 m/min do 20 m/min. Elektroventil automatski otvara/zatvara vodu kada BOOM započne s radom, a sustavom se upravlja pomoću bežičnog daljinskog upravljača koji služi za programiranje ciklusa zalijevanja.

PLURATO BOOM sustav potpuno je programibilan

Spomenuti rasad tvrtke Bioplan podijeljen je na 3 zone zalijevanja, pri čemu je za svaku moguće jednostavno definirati brzinu i segmente zalijevanja rasada. Vrijeme i interval zalijevanja moguće je unaprijed definirati tako da sustav može sam započeti s radom, bez potrebe za fizičkom prisutnošću čovjeka.

Prednosti PLURATO BOOM sustava

Klasičnim zalijevanjem količina vode nije ravnomjerno raspodijeljena na sve biljke, a količina vremena koju zahtijeva zalijevanje svake pojedine biljke može se popeti i na nekoliko sati. PLURATO BOOM autonoman je sustav koji nudi optimalno iskorištavanje resursa i radnog vremena u svrhu maksimalnog rasta svake pojedine biljke.

  • Minimalna potrošnja električne energije (50 W)
  • Optimalno/ravnomjerno zalijevanje i tretiranje
  • Programibilan način rada
  • Autonoman rad sustava
  • Jednostavno rukovanje sustavom
  • Jednostavna montaža sustava
  • Optimalan raspored komponenti sustava u prostoru
  • Skalabilan sustav
  • Tih i pouzdan način rada sustava

Tehničke specifikacije PLURATO BLOOM sustava

  • 10 - 100 m - dužina transportne konstrukcije
  • 3 u 1- mlaznice za zalijevanje i tretiranje
  • 2 - 20 m/min - programibilna brzina zalijevanja
  • 5 - 10 m - širina krana za zalijevanje
  • 0.5 - 3 m - adaptivna visina krana
  • 50 W - minimalna potrošnja električne energije
  • 100 % - programibilan sustav

"Naš sustav jednostavan je za korištenje i vrlo pouzdan te omogućava optimalno zalijevanje i povećanje prinosa usjeva, kao i uštedu električne energije i vode, što ga čini izuzetno pogodnim za rasade povrća, jednosezonskih usjeva i cvijeća. Obzirom da se radi o proizvodu 100% hrvatske proizvodnje, možemo se brzo i jednostavno prilagoditi svim potrebama naših korisnika." navode inženjeri iz Plurato Boom tima.

Tko prvi, popust njegov!

Prvih 5 klijenata koji dogovore instalaciju Plurato Boom sustava za navodnjavanje, ostvaruju popust od 20% na njegovu redovnu cijenu koja iznosi 4.200,00 € odnosno 32.340,00 kn.

Za više informacija obratite se na jedan od kontakata: sales@plurato.com, mob: +385 91 253 00 23, a posjetite i njihovu web stranicu klikom na link PLURATO BOOM.


Tagovi

Plurato Boom Sustav navodnjavanja Kran Hrvatski proizvod Zalijevanje usjeva Zalijevanje staklenika Plastenička proizvodnja Mlaznice za zalijevanje Kontolirano zalijevanje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]