Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijene povrća
  • 15.04.2022. 16:30
  • Brodsko-posavska, Donja Vrba

Pavo Grgić: Ne dižemo cijene jer su nam kupci na tržnici većinom umirovljenici

Cijenimo 5 kuna vezicu. Da mi tražimo 7 ili 8 kuna to bi bilo mnogima teško priuštiti si. Možda bi tako bilo i meni, kazala je za Slavonskobrodsku televiziju Marina Grgić.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 537
  • 129
  • 0

Obitelj Grgić iz Donje Vrbu u plastenicima od 2.000m2 i nešto površina na otvorenom proizvodi brojno sezonsko povrće, a upravo sada imaju i najviše posla.

"Trenutno rasađujemo rajčice, krastavce, papriku, tikvice. Veliki je tjedan pa najviše prodajemo mladi luk, blitvu, salatu i rotkvicu", kazao je ekipi Slavonskobrodske televizije povrćar Pavo Grgić.

Naime, on i njegova supruga Marina ovom se granom poljoprivrede bave 10-ak godina. Na pitanje može li se od toga živjeti, Pavo odgovara: "Može, ali tu je posla 24 sata dnevno. Ova poskupljenja dosta utječu na nas."

Naime, osim gnojiva i sjemena skočila im je i cijena struje. Iako velike plastenike ne griju, rasadnik ipak moraju. "Dobili smo 1.500 kuna veći račun za struju i to samo zbog rasade", napomenuo je.

Kako povisiti cijenu i zadržati kupce?

Cijene povrća već su skočile vidi se to i u trgovačkim centrima, a ova obitelj svoje proizvode većinom prodaje na gradskoj tržnici. Boje se kako povisiti cijenu, a da ne izgube svoje kupce.

"Cijenimo 5 kuna vezicu da mi tražimo 7 ili 8 kuna to bi bilo mnogima teško priuštiti si. Možda bi tako bilo i meni", kazala je Marina Grgić. Dodajae da oni tu i nemaju neku ekonomsku računicu, a nada se da će ipak sve izići na dobro i da neće poslovati s gubitcima.

 "Najveće mušterije na tržnici su nama umirovljenici", istaknuo je Pavo dodavši da oni drže cijene kao od prije 10 godina kada su prvi puta došli prodavati na tržnicu.

"Cijene će kad tad rasti samo je pitanje koliko će ljudi količinski kupovati. Vjerojatno samo toliko da mogu preživjeti", zaključila je njegova supruga. 

Više pogledajte u prilogu Slavonskobrodske televizije:


Tagovi

Povrće Tržnice Cijene Kupci Pavo Grgić Marina Grgić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ove godine pripremili smo bogat program. Vidimo se!
#gudovac2024