Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najbolji mladi poljoprivrednik
  • 24.05.2021. 13:30
  • Zagrebačka, Igrišće

G. Vrabec: Poljoprivreda lagano prerasta u nešto cool, a ne ono što nitko ne želi raditi

Još je pod dojmom, kaže nam najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik Goran Vrabec, ali osvojena titula motivacija mu je da ide dalje i bude još bolji.

Foto: Robert Anić/PIXSELL
  • 665
  • 39
  • 2

Dojmovi mu se još uvijek nisu do kraja slegli, no jako mu je drago da je baš njihov projekt odabran kao najbolji između dosta velikog broja kandidata, kaže nam Goran Vrabec, najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik izabran u dosad najjačoj konkurenciji.

Naime, čak 68 isto tako mladih i zanimljivih poljoprivednika i poljoprivrednica prijavilo se, ali komisija je bila jasna. Pokretač brenda "Volim ljuto", nositelj je laskave titule za 2021. godinu. 

"Titula će nam svakako koristiti, prvenstveno zbog dodatne vidljivosti branda, ali također i kao motivacija da idemo dalje i budemo još bolji", napominje Goran kojega čeka i odlazak u Bruxelles na natjecanje za najboljeg mladog europskog poljoprivrednika.

Ondje, kaže uspješni uzgajivač ljutih papričica, idu primarno sudjelovati i upoznati kolege iz drugih zemalja kako bi naučili nešto novo i vidjeli kako se to radi vani.

U prijestolnici Belgije, ali i Europske unije dosad nije bio. Međutim, veseli se odlasku jer inače puno putuje, no za vrijeme pandemije se to svelo na minimum. "Tako da je ovo sada odlična prilika do opet otvorim sezonu putovanja", kazuje.

Kada su u pitanju mladi i poljoprivreda u Hrvatskoj, mišljenja je da motivacija postoji i da je na zadovoljavajućoj razini. Odnosno, dodaje, uvijek može bolje, ali smatra da je ima dovoljno u ovom trenutku kroz sve što se radi na tom polju. 

"Poljoprivreda lagano prerasta u nešto cool, a ne nešto što nitko ne želi raditi", zaključuje naš najbolji mladi poljoprivrednik dodajući da drži da je od samog motiviranja daleko potrebnije olakšavanje idućih koraka tj. koraka kada se već krene u poslovanje. No, vjeruje da se i na tome radi te da će situacija u budućnosti biti još i bolja.

Goran Vrabec najbolji je mladi hrvatski poljoprivrednik u 2021. godini

Inače, ovaj mladi proizvođač bavi se uzgojem i prodajom sadnica te plodova ljutih papričica. Plodovi se prerađuju u ajvar, zimnicu, začine i umake među kojima su glavni Vrabasco, Vrabanero i Brutaler čiju ljutinu, vjerujemo, nije potrebno dodatno opisivati. 


Tagovi

Goran Vrabec Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik Volim ljuto Ljute papričice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]