Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološka proizvodnja
  • 26.06.2014. 08:30

Ekološka proizvodnja u Slavoniji ima budućnost

Na Eko tržnici svoje proizvode mogu prezentirati i prodavati samo proizvođači koji su upisani u Registar ekoloških proizvođača!

  • 1.557
  • 76
  • 0

Proizvođači ekoloških proizvoda sve su zastupljeniji na tržištu, a na svim većim tržnicama imaju svoj eko kutak. Tako je i na osječkoj Glavnoj tržnici gdje su im osigurane posebne pogodnosti po pitanju najma štandova. Na Eko tržnici svoje proizvode mogu prezentirati i prodavati samo proizvođači koji su upisani u Registar ekoloških proizvođača. Kako bi potrošači bili sigurni da se zaista radi o proizvodu koji je dobiven ekološkim načinom proizvodnje, proizvođači ističu svoje potvrdnice na vidljivo mjesto.

No nisu svi eko-proizvođači svakodnevno na tržnici. "Zeleni četvrtak" je već tradicionalno, dan kada je Eko tržnica najživlja. Izuzetak je bio prošli tjedan kada je zbog blagdana Tijelova "zeleni četvrtak" postao "zeleni petak". Ljetni mjeseci s veseljem su dočekani na tržnici, a budući da se ponuda prilagođava sezoni, trenutno su aktualne razne vrste mahuna, graška, krumpira, višnje, maline, trešnje te ostalo sezonsko voće i povrće. Osim toga, u ponudi su i razne vrste žitarica, integralno brašno ali i ljekovito bilje poput ružmarina i lavande.

Proizvođači smatraju da ekološka proizvodnja u Slavoniji ima budućnost. Sve više ljudi shvaća da eko hrana ima blagotvorno djelovanje na zdravlje, pa su domaći i eko-proizvodi, polako ali sigurno, pronašli put do svojih kupaca. Ivica Černik, jedan od proizvođača koji svoje proizvode prodaje na Eko tržnici, bavi se plasteničkom proizvodnjom jer na taj način osigurava produljeni uzgoj. Ekološkom proizvodnjom počeo se baviti prije tri godine i planira nastaviti u tom smjeru, a kupcima se nastoji približiti i uvođenjem novih proizvoda u svoj proizvodni program. Za sada planira pokušati s uzgojem ljubičaste te bijele i žute mrkve, te se nada uspjehu.


Tagovi

Eko tržnica Slavonija Registar ekoloških proizvođača Zeleni četvrtak Ivica Černik Ivan Delibos Eko proizvodi Povrće


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com