AgroKlub.ba

\

Povrćarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Povrćarstvo » 1.200 kvadrata plastenika za uzgoj povrća

1.200 kvadrata plastenika za uzgoj povrća

Plastenička proizvodnja

1.200 kvadrata plastenika za uzgoj povrća

Datum: 06.11.2016. 18:00

Kategorija:

Povrćarstvo

Na širem području Tuzle započela je isporuka i montaža plastenika površine 100 m2 sa sistemom za navodnjavanje, za 12 korisnika uključenih u projekat "Razvoj ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju"

Na širem području grada Tuzla započela je isporuka i montaža plastenika površine 100 m2 sa sistemom za navodnjavanje, za 12 korisnika uključenih u projekat pod nazivom "Razvoj ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju na području grada Tuzla".

Nabavku plastenika sufinasirao je Grad Tuzla, u iznosu od 50%, dok su ostatak sredstava obezbijedili sami korisnici. Cilj ovog projekta je doprinijeti povećanju kapaciteta za razvoj održive poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla u funkciji povećanja proizvodnje hrane, te stvaranje novih prihoda.

Podrška je namijenjena novim i starim korisnicima, za nabavku novih plastenika, stručni nadzor proizvodnje i edukaciju. Planira se podizanje novih 1.200 m2 pod plastenicima. Prednost pri uključivanju u projekat je data osobama koje prvi puta uspostavljaju proizvodnju povrća u plastenicima, a koje su zadovoljile propisane kriterije koje se odnose na postojanje uslova za bavljenjem ovom vrstom proizvodnje povrća, te nezaposlenim osobama. Projekat se implementira preko Udruženja "Bosper" Tuzla.

Izvor i foto: grad.tuzla.ba

Broj pregleda članka: 305; Uspješnost članka: 20.25

Tagovi: Plastenici, Proizvodnja povrća, Tuzla

Ključne riječi članka: 1, 200, kvadrata, plastenika, za, uzgoj, povrca, tuzla, plastenika, proizvodnje, novih, projekat, grada, povrća, području, grada tuzla, području grada, području grada tuzla


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!