Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plastenička proizvodnja
  • 06.11.2016. 18:00

1.200 kvadrata plastenika za uzgoj povrća

Na širem području Tuzle započela je isporuka i montaža plastenika površine 100 m2 sa sistemom za navodnjavanje, za 12 korisnika uključenih u projekat "Razvoj ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju"

  • 436
  • 15
  • 0

Na širem području grada Tuzla započela je isporuka i montaža plastenika površine 100 m2 sa sistemom za navodnjavanje, za 12 korisnika uključenih u projekat pod nazivom "Razvoj ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju na području grada Tuzla".

Nabavku plastenika sufinasirao je Grad Tuzla, u iznosu od 50%, dok su ostatak sredstava obezbijedili sami korisnici. Cilj ovog projekta je doprinijeti povećanju kapaciteta za razvoj održive poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla u funkciji povećanja proizvodnje hrane, te stvaranje novih prihoda.

Podrška je namijenjena novim i starim korisnicima, za nabavku novih plastenika, stručni nadzor proizvodnje i edukaciju. Planira se podizanje novih 1.200 m2 pod plastenicima. Prednost pri uključivanju u projekat je data osobama koje prvi puta uspostavljaju proizvodnju povrća u plastenicima, a koje su zadovoljile propisane kriterije koje se odnose na postojanje uslova za bavljenjem ovom vrstom proizvodnje povrća, te nezaposlenim osobama. Projekat se implementira preko Udruženja "Bosper" Tuzla.

Izvor i foto: grad.tuzla.ba


Tagovi

Plastenici Tuzla Proizvodnja povrća


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.