Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Scarybird - Čuvar vaših useva i plodova

Cijena: na upit

Opis

Ptice štetočine izazivaju veliku štetu na svim vrstama poljoprivrednih zemljišta (njive, vinogradi, voćnjaci, povrtnjaci, ribnjaci...) kao i na sistemima za navodnjavanje, silažnim vrećama i  dr.  i time zadaju velike glavobolje poljoprivrednim proizvođačima. Šteta ponekad dostiže i  vrednost od 50% prinosa što predstavlja veliki gubitak u proizvodnji.

Stručnjaci francuske firme SCARYBIRD su posmatranjem utvrdili da se manje ptice plaše samo velikog predatora koji ih svojom pojavom odbija. Zato su od specijalnih materijala konstruisali zmaja sa izgledom  grabvljivca (orao, soko, jastreb...) koji  se jačinom vetra njiše na vrhu specijalnog telekop-štapa i tako oponaša let velikog predatora u potpuno asimetričnom letu. 

SCARYBIRD je 100% ekološki proizvod i u skladu je za životnom sredinom

Uređaj je pokazao visoku efikasnot, 100% je ekološki, ne troši energiju osim vetra, nije bučan, nije invanzivan,  lako se montira i prenosi, a što je i najvažnije, nije skup i  traje više sezona ! U uslovima kvadratnog ili blago pravougaonog oblika, uređaj pokriva površinu oko 1 ha bez zaklona (zgrade, šume). Uređaj je  interesantan  ratarima, selekcionarima semena, voćarima, vinogradarima, a pogodan je i za zaštitu ribnjaka od kormorana.  POSEBNO JE INTERESANTAN ORGANSKIM PROIZVOĐAČIMA !

Može se još koristiti i na aerodromima, marinama i na zgradama protiv jata ptica, galebova i golubova.

U izradi su korišćeni profesionalni materijali visoke čvrstoće i elastičnosti, otporni na atmosferske uticaje.

Montaža podrazumeva najpre postavljanje zemnog stalka (fiberglas, puni profil), na koji se postavlja teleskop štap (6m ili 9m visine) na čijem  vrhu je prethodno zakačen zmaj na kanapu od kevlara.

 

Info

Kategorija: Oprema i dijelovi
Vrsta oglasa: Potražnja
Cijena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 13.06.2018.
Datum izmjene oglasa: 01.09.2020.
Pregleda: 685967
Šifra oglasa: 39269

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas