Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Rizol za grašak - tretman sjemena graška

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Gnojiva.

Agro-nika d.o.o

Kontakt - Agro-nika d.o.o

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Rizol za grašak je mikrobiološko gnojivo za inokulaciju sjemena graška.

Rizol za grašak sadrži efektivne sojeve simbioznih fiksatora dušika Rhizobium legominosarum bv. viciae, asocijativne fiksatore dušika i stimulatore rasta koji obrađuju kvržice u korijenu graška naneseni na posebne nosače u tekućem stanju. Simbiozni fiksatori dušika preko korijenskih dlačica dospijevaju u unutrašnjost korijena, gdje se ubrzano dijele, uslijed čega se formira kvržica u kojoj ove bakterije fiksiraju dušik. 

Proizvod sadrži bakterije:

  1. FIKSATORE DUŠIKA (simbiozne i asocijativne) - min 109cfu/cm 3
  2. STIMULATORE RASTA - min 107cfu/cm 3

Način djelovanja:

BIOFERTILIZACIJA ZA TRETMAN SJEMENA SIMBIOZNIM FIKSATORIMA DUŠIKA

FIKSACIJA DUŠIKA je proces prijenosa dušika iz atmosfere koji je nepristupačan u pristupačni (NH4) koji mogu koristiti svi ostali organizmi na zemlji. Dušik kojeg u atmosferi ima oko 78% postaje dostupan ostalom živom svijetu zahvaljujući fiksatorima dušika, mikoorganizmima koji jedino mogu koristiti plinoviti dušik iz atmosfere i pretvoriti ga u amonijak.

SIMBIOZNI FIKSATORI DUŠIKA bakterije su koje formiraju kvržice u korijenu leguminoznih biljaka (soja, lucerka, grašak, grah, djetelina i sl.) gdje obavljaju fiksaciju dušika. Ove bakterije strogo su specifične za određenu biljnu vrstu, tako da jedna vrsta bakterija formira kvržice samo na (jednoj) odgovarajućoj biljnoj vrsti. Između bakterije i biljke uspostavlja se simbioza, oblik zajednice u kojoj bakterije direktno predaju pristupačan dušik biljkama, dok biljke snabdijevaju bakterije asimilativima (hranjivim tvarima koje je biljka stvorila u procesu fotosinteze).

Primjenom biofertilizatora koji sadrže odgovarajuće simbiozne fiksatore dušika tj. nanošenjem ovih bakterija na sjeme leguminoznih biljaka ubrzava se formiranje kvržica u korijenu.

Bakterije simbiozni fiksatori dušika preko korijenovih dlačica dospijevaju u unutrašnjost korijena (parenhima), gdje se počinju ubrzano dijeliti, zbog čega se formira kvržica u kojoj ove bakterije fiksiraju dušik.

Osim simbioznih fiksatora dušika, ovi preparati sadrže i asocijativne fiksatore dušika i fosfomineralizatore koji nakon primjene biofertilizatora naseljavaju površinu korijena.

Primjena:

Sjeme graška pomiješati sa sadržajem boce, ostaviti da se prosuši na zraku i sijati. Sadržaj boce od 200 ml dovoljan je za hektarsku normu sjemena. Po potrebi se može dodati 100 ml vode ili Slavola S. Tretman sjemena može se izvršiti nekoliko dana prije sjetve. Rizol za grašak može se miješati s pesticidima za doradu sjemena.

Preporučuje se prskanje Slavolom u fazi kada biljka formira prva dva para trolistaka pa sve do faze formiranja mahuna.

Učinci primjene:

  • Poboljšava ishranu biljaka dušikom, fosforom, kalijem i mikroelementima;
  • Povećava klijavost sjemena;
  • Energiju klijanja;
  • Snagu nicanja;
  • Prinos;
  • Utječe na rast i razvoj korijenskog sustava nadzemnog dijela biljke.

Info

Kategorija: Gnojiva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 05.03.2019.
Datum izmjene oglasa: 18.03.2020.
Pregleda: 89
Šifra oglasa: 42208

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas