Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Plugovi Kverneland - kvalitet dokazan širom sveta

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Obrada tla.

Cijena: na upit

Opis

Kompanija Kverneland već 140 godina proizvodi plugove. Da je ponuda plugova raznovrsna potvrđuje i činjenica da su korisnicima danas na raspolaganju modeli od plugova ravnjaka do najsavremenijih plugova obrtača, odnono sa fiksnim i promenljivim radnim zahvatom.

Podešavanje plugova - mehanički i vario

Različita tehnologija omogućava i više tipova podešavanja pluga. Tako se neki plugovi podešavaju mehanički, a drugi, vario, preko sistema hidraluke iz kabine traktora. U ponudi Titan Machinery su plugovi serija LO, LD i LB. Bez obzira na izbor serije plugovi se isporučuju po želji korisnika u različitoj opremi. Tako mogu biti opremljeni velikim ili malim pretplužnjacima, kao i različitim crtalima, a u ponudi je i više modela točkova za podešavanje dubine. U izboru je i hidraulični točak za podešavanje dubine koja se u tom slučaju podešava iz kabine traktora.

Plugovi se isporučuju po želji korisnika u različitoj opremi

Na plugovima Kverneland se u zavisnosti od kategorije i modela ugrađuju tri obrtna rama 150, 200 i 300. Oznaka na ovim ramovima ujedno govori i o snazi traktora koji se koristi za agregatiranje s plugom. Bez obzira na oznaku svi obrtni ramovi izgrađuju se od čelika visokog kvaliteta termički obrađenog. Ovaj način obrade doprinosi povećanju izdržljivosti i čvrstini. Na obrtnim ramovima ugrađuju se kuglični ležajevi koji ne zahtevaju održavanje, a da bi se izbeglo oštećenje hidrauličnih creva ona prelaze preko glavne grede te ostaju netaknuta pri obrtanju pluga. 

Proces obrtanja pluga kontroliše se ventilom ili sigurnosnim zavrtnjem. Nakon obrtanja plug se vraća u svoj radni položaj. Plugovi LD sa pet i šest radnih tela isporučuju se sa automatski aktivnim cilindrom koji poravnava plug to jest sužava ga pre okretanja. Plugovi serije LB, sa 5 i 6 plužnih tela opremljeni su u standardnoj opremi sa memorijskim cilindrom. Na plugovima je dostupan i Vibromat sistem koji obezbeđuje efikasan rad i u najtežim uslovima s obzirom da obezbeđuje amortizovanje vibracije i tako neprestano tokom rada štiti plug ali i traktor od prekomernog habanja. Ovaj sistem je dostupan između ostalog i za plugove sa mehaničkim podešavanjem LD. 

Kverneland  plugovi LD - pravi odnos snage i težine

Plugove LD karakteriše jaka konstrukcija koja omogućava efikasno oranje sa minimalnim troškovima na srednje tvrdom i tvrdom zemljištu. Kverneland LD plugovi imaju zaštitu u vidu sigurnosnih vijaka, a mogu se opremiti i Vibromat sistemom. 
Izrađuju se na okviru iz jednog termički obrađenog bloka tretiranom jakom indukcijom. S obzirom da nema zavarivanja na okviru nema "slabih" tački. Standardni LD plug ima obrtni ram 200 i okvir dimenzija 100 x 200 mm.

Da bi se izbegao uticaj velikih sila na transmisiju i sam priključak  koje se javljaju pri oranju na Kverneland plugovima ove serije u ponudi je i cilindar za poravnjavanje okvira koji automatski sužava plug pre obrtanja, a dostupan je na modelima sa pet i šest plužnih tela. Zahvat prve brazde se na ovim plugovima podešava ručno, a u dodatnoj opremi plugovi LD isporučuju se sa hidrauličnom cilindrom te se onda podešavaljanje obavlja iz kabine u pokretu. Plugovi LD se isporučuju i u verzijama sa Packomat valjkom. Rastojanje između glava pluga je 100 cm dok je zahvat plužnih tela od 30 do 45 cm. Sa horizontalnim rastojanjem 85 cm zahvat plužnog tela je od 30 do 50 cm. 

LB Variomat® plugovi 

Plugovi ove serije namenjeni su za rad u srednjim i teškim uslovima rada, a obezbeđuju profitalnu pripremu zemljišta. Obrtni ram se na LB seriji izrađuje na isti način kao i na LD plugovima. Karakteristično za LB seriju plugova jeste njihova opremljenost sa fiksiranim plužnim nosačem na kojem je zaštita obezbeđena preko sigurnosnih zavrtnja. Variomant sistem je takođe karakteristika ovih plugova koji obezbeđivanjem jendostavnog podešavanja radne širine znanto olakšava korišćenje pluga.

Podešavanje radne širine u zavisnosti od opreme na plugu je mehaničko ili hidraulično, a radni zahvat se može podešavati u rasponima od 30 do 50 cm ili od 35 do 55 cm. I ovi plugovi se po želji korisnika mogu isporučiti u varijanti sa Packomat valjkom. Greda pluga je dimenzija 100x200 mm, a obrtni ram je 200 na plugovima sa 3 i 4 plužna tela. Za teške uslove rada ovaj plug se proizvodi u verziji HD na kojoj je ojačana prednja sekcija, a ugrađuje se masivni ram 300. Ovi plugovi se proizvode u varijantama sa pet i šest plužnih tela.

Zahvaljujući Variomat sistemu automatski se podešava prvo plužno telo, a samim tim podešava se ista radna širina na svakom plužnom telu. Ovi plugovi su jednostavni za rukovanje, a korišćenjem Auto-line sistema omogućeno je automatsko ispravljanje pravca vuče što u mnogom doprinosi najadekvatnijem iskorišćenju vučne sile traktora. 

Uz široki izbor opcija podešavanja LB modeli i dalje ostaju jednostavni za rukovanje. Na primer, Kverneland Auto-line sistem automatski ispravlja pravac vuče. U cilju smanjenja opterećenja na traktoru i plugu tokom obrtanja, ugrađen je cilindar za poravnanje. Ovo, zajedno sa jedinstvenim memorijskim sistemom, osigurava da se željena postavka širine brazde uvek održava nakon završenog ciklusa obrtanja pluga.

LO Variomat® plugovi za oranje s traktorom u i van brazde 

Ova serije plugova namenjena je za oranje pri kretanju točka traktora van brazde (on-land) i u njoj (in-furrow) i to na vrlo jednostavan način. Plugom se upravlja jednostavno preko terminala. Istim plugom možete na lak način orati u brazdi i van nje, a noseći ram opremljen hidraulikom pomera u željenu poziciju. On-land ili In-furrow radni modus zavise od svojstava zemljišta, vremenskih uslova i modela traktora.

LO se izrađuju i izvedbama od 4 do 7 plužnih tela, a u pitanju su takozvani produćno plugovi na kojima se dodatno može dodati po jedno plužno telo. Greda pluga dimenzija 120x 200 mm izrađena je takođe iz komadnog profila i indukciono termički obrađena. 



Bez obzira na veličinu ovi plugovi su lako upravljaivi. Primenom Kverneland čelika težina pluga je umanjena od 10-20% u odnosu na konkurentne modele, a otuda potiče i njegova podizna moć. Obrtni ram 300 je izrađen za traktore jačine do 300 KS. Tokom obrtanja traktora zahvaljujući paralelogramskom sistemu omogućeno je da se noseći ram privlači traktoru, a plug se postavlja u izbalansiranu poziciju sa težištem što bliže traktoru radi neometanog okretanja. Ova funkcija poravnanja sprečava pojavu vibracija i opterećenje na sistem kačenja. Za ovu operaciju neophodan je sekvencijalni kontrolni ventil koji se može dodatno poručiti. Opterećenje podizno/vučnim silama je jednako kao kod plugova sa 4 i 5 plužnih tela. LO je opremljen zašitnim sistemom sigurnosnih vijaka.

Na Kverneland LO modelima plugova širina se podešava mehanički ili hidraulično korišćenjem Knock-on® sistema. Kada je plug opremljen sa ovim sistemom promena se obavlja iz kabine, lako i brzo. Radna širina se može podešavati u rasponu od 30 do 50 cm, a manuelno stepenasto podešavanje omogućeno je u rasponu od 30 do 50 cm. 

Info

Kategorija: Obrada tla
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 04.10.2019.
Datum izmjene oglasa: 13.08.2020.
Pregleda: 7106
Šifra oglasa: 44679

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas