Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Plateen WG 41,5

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Herbicidi.

Bayer d.o.o. (BiH)

Kontakt - Bayer d.o.o. (BiH)

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Plateen WG 41,5 je herbicid za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih i uskolisnih korova u krumpiru. Sadržava dvije aktivne tvari, flufenacet i metribuzin, koje se idealno dopunjuju u svom spektru djelovanja. Njegove su prednosti: široki spektar s dugotrajnim rezidualnim djelovanjem, nova mogućnost suzbijanja u antirezistentnoj strategiji, bez ograničenja u plodoredu odn. na vodozaštitnim područjima, te jednostavna uporaba bez miješanja i u malim dozama.

Sastav flufenacet (24 %), metribuzin (17,5 %)

Formulacija močive samodispergirajuće granule (WG)

Uporaba

Plateen WG 41,5 je kombinirani herbicid za suzbijanje:

a) jednogodišnjih travnih korova: običnog koštana (Echinochloa crus-galli), muharika (Setaria spp.), obične svračice (Digitaria sanguinalis) i divljeg prosa (Panicum spp.)

b) jednogodišnjih širokolisnih korova: bijele lobode (Chenopodium album), šćira (Amaranthus spp.), pelinolisne ambrozije (Ambrosia elatior), velikog dvornika (Polygonum persicaria) i dr. u soji i krumpiru.

Sredstvo se primjenjuje nakon sjetve ili sadnje a prije nicanja usjeva, u količini 2-2,5 kg/ha (200-250 g/1000 m2). Niža doza koristi se na srednje teškim, a viša na teškim i humusom bogatijim tlima. Sredstvo se primjenjuje uz utrošak vode u količini 200-400 l/ha (20-40 l/1000 m2).

Priprema sredstva za uporabu

Potrebnu količinu Plateen -a WG 41,5 otopite u posudi s vodom (cca. 10 L), prije ulijevanja u spremnik prskalice. Dobivenu jednoličnu suspenziju ulijevajte u spremnik prskalice do pola napunjen vodom i u kojem je uključena mješalica. Dopunite spremnik preostalom količinom vode zu stalno miješanje. Nastavite miješati u toku prskanja i eventualnog stajanja u polju. Pripremljenu suspenziju utrošite istog dana. Prskati treba po mirnom vremenu, kada nema vjetra, kako bi se izbjeglo zanošenje sredstva na obližnje usjeve.

Ograničenje

Sredstvo se samo jednom godišnje smije koristiti na istoj površini.

Fitotoksičnost

Ne koristiti preparat na lakim pjeskovitim tlima i na tlima koja sadrže ispod 1,5 % humusa. Spriječiti zanošenje škropiva na sve susjedne usjeve i nasade. Zbog ispirljivosti ne koristiti preparat na plitkim kraškim tlima posebice u blizini nasada.

Ograničenje plodoreda znatno je dulje od karence. U plodosmjeni se mogu sijati slijedeće kulture: nakon 8 mjeseci grašak, leća i lisnato povrće, nakon 18 mjeseci luk, šećerna repa i korjenaste kulture, a nakon 12 mjeseci ostale kulture.

Zaštita okoliša

Ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama i kraškim poljima koja služe za sakupljanje vode i na površinama sa ekscesivnom erozijom. Kod primjene spriječiti kontaminaciju bunara, jezera, vodotokova i mora radeći najmanje 20 m udaljeno. Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.

Aviotretiranje

Nije dozvoljeno.

Miješanje

Može se miješati s uobičajenim herbicidima.

Karenca

56 dana za krumpir. Osigurana je dozvoljenim vremenom primjene u soji. Ne koristiti slamu soje za krmu mliječnih životinja.

Skladištenje

Preparat uskladištiti u orginalno zatvorenom pakiranju u posebnoj prostoriji, na temperaturi od 0o do 30 oC, odvojeno od ljudske i stočne hrane i drugih proizvoda, na prohladnom i suhom mjestu, pod ključem, te izvan dohvata djece.

Iskustva s terena

Upotrebljavamo ga samo prije nicanja krumpira. Uz ostale korove dobro suzbija i čekinjastu broćiku. Za dobro djelovanje potrebna mu je vlaga. Nakon tretiranja ne obrađujemo tla kako ne bi prekinuli aktivan herbicidan sloj.

Info

Kategorija: Herbicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Bosna i Hercegovina
Datum objave oglasa: 19.04.2017.
Datum izmjene oglasa: 18.02.2020.
Pregleda: 1661
Šifra oglasa: 33457

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas