Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Mašina meseca: Kverneland CLC kultivatori za obradu zemljišta od 5 do 30 cm

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Obrada tla.

Cijena: na upit

Opis

Kultivatori CLC PRO dizajnirani su da rade sa traktorima velikih snaga. Tako oni radne širine 3m u radu iziskuju traktore snage do 240 KS dok oni sklopivi radne širine 5m iziskuju agregatiranje s traktorom od 350 KS.

Osnovna verzija mašine se može kombinovati sa različitim tipovima valjaka i opreme što ih čini još svestranijim oruđima. Kvalitet materijala od kojih su izrađeni kao i konstrukcije garantuje absorpciju i najjačih sila čime se garantuje i dugotrajnost ovih mašina. 
Kultivatori CLC  opremaju se sa dva tipa radnih organa i velikog izbora motičica. U skladu sa zahtevima radne operacije i tipa zemljišta veliki izbor prateće opreme omogućava različite nivoe obrade zemljišta, od ljuštenja strništa na 5cm do radne dubine 30cm kada CLC ima ulogu pluga

CLC za najrazličitije zahteve korisnika pri obradi zemljišta

Odlične raznovrsne mogućnosti CLC čine da ovo oruđe zadovolji najrazličitije zahteve korisnika pri obradi zemljišta. CLC kultivatori imaju više prednosti. Jedna od njih je da u zavisnosti od radne dubine i obrade mogu da rade sa traktorima radne snage od 90 do 350 KS. Radni organi postavljeni na tri nosača obezbeđuju optimalno mešanje zemljišta i izvođenje obrade bez blokada. Jedinstveni dizajn "noge" koja vibrira omogućava intenzivni efekat rahljenja zemljišta pri maloj potrošnji goriva.

Osim intenzivnog mešanja biljnih ostataka sa zemljištem CLC kultivatori obezbeđuju odličnu predsetvenu pripremu zemljišta. CLC karakteriše i snažan jak ram čija centralna greda garanatuje dugotrajnost čak i u radu u ekstremnim uslovima. Zahvaljujući visokom klirensu od 870mm CLC bez problema obavlja inkorporaciju velike količine biljnih ostataka. Radni organi su jedinstvenog i robusnog dizajna, a svi su podvrgnuti specijalnom tretmanu grejanja šupljeg rama C profila. Isti toplotni tretman je standard i na svim gredama Kverneland plugova.

Za rad u lakšim uslovima Kvernelan nudi i C radne organe koji su na preopterećenje zaštićeni vijkom koji je otporan do opterećenja 2t. Radni organi C profila namenjeni za rad u teškim uslovima opremljeni su sa Auto-reset sistemom lisnate opruge. Noga radnog organa podnosi bočno pomeranje do 14cm na modelima CLC pro, CLC pro Classic, CLC pro Cut i do 20 cm na CLC Evo. Mogućnost bočnog pomeranja ujedno znači i manje stresa za nosač radnih organa i sam ram mašine. Bitno je naglasiti i da je C sistem radnih organa bez održavanja. 

Različite motičice različite radne dubine 

Radni organi C profila izrađeni su od visokokvalitetnog čelika i predviđeni su za dugi životni vek. To znači da mogu da rade i na dubinama sa kamenjem pri čemu eliminišu plužni đon i na ovaj način obezbeđuju prirodnu drenažu zemljišta. Za obradu zemljišta na manjim dubinama kao pri ljuštenju strništa na radni organ se mogu postaviti "krilca" odnosno motičice širine do 30cm. U izboru  motičica su Quantum širine 345mm koji se uvek koriste u kombinaciji sa Knock-on® ili Tiger carbidnim vrhom širine 80mm koji su specijalno dizajnirani za izuzetno teška zemljišta. Ova kombinacuja omugaćava perfektnu penetraciju i potpuno ravan rez za uništavanje korova. 

Dva tipa karbidnih vrhova od 80mm i 150mm Tiger su dostupna. Specijalni dizajn omogućava progresivnu penetraciju pri čemu su zahtevi za vučnom silom mali. Specijani oblik karbidne ploče obezbeđuje agresivnost u uslovima obrade zemljišta s kamenjem. Takođe CLC se isporučuju i sa deflektorima. 

Bitno je napomenuti i da radni organi na CLC porodici kultivatora ne zahtevaju nikakvo održavanje

Specifičnost CLC kultivatora jeste da rade sa vibracijama. Kverneland CLC radni organi opremljeni su lisnatim zaštitnim oprugama koji ih štite od prepoterećenja. Radni organi počinju da se oslobađaju od opterećenja pri 640 kg.  Sve zglobne veze CLC radnih organa su dobijene od otpornih nosećih klinova i vijaka otpornih na habanje prepozatljiviog Kverneland kvaliteta. 

Bogat izbor dodatne opreme

CLC kultivaror mogu se kombinovati sa velikim izborom prateće opreme. Tako se na njih mogu dodati nivelušići diskovi za brisanje tragova koji zahvaljujući elastičnoj vezi na nosačima tj. gumenim oprugama prate konfiguraciju zemljišta. Takođe ove mašine se mogu isporučiti i sa kombinacijom diskova i valjka. Ova kombinacija omogućava intenzivno mešanje zemljišta i biljnih ostataka pri plitkoj obradi.

Na mašinu se može montirati i kombinacija duplih diskova prečnika 510mm koji dobro obavljaju funkciju mešanja biljnih ostataka i zemljišta, a veoma su pogodni i pri predsetvenoj pripremi zemlišta. Rešetkasti valjak prečnika 510mm mase 90kg po dužnom metru takođe je u izboru opreme. Veoma je pogodan za rad u vlažnim uslovima, a veoma je efektan u uništavanju grudvi. Osim jednostrukog rešetkastog valjka moguće je i montiranje dva reda valjaka prečnika 400mm koji imaju masu 160kg po dužnom metru. Ovi valjci obezbeđuju preciznu kontrolu radne dubine.


 
Za rad kako u lakšim zemljištima kao i sa zadatkom sitnjena grudvi u teškim preporučuje se Actipress Twin valjak prečnika 565mm, mase 250kg po dužnom metru. Karakteriše ih U profil, a omogućavaju intenzivnu homogenu konsolidaciju zemjišta.  

Actipack valjak prečnika 560mm ima odličan radni kvalitet koji do izražaja dolazi posebno na srednjim i teškim zemljištima, a takođe i u vlažnim zahvaljući nezavisnim skidačima i noževima. Naime, režući diskovi "lome" velike grudve dok istovremeno podesivi noževi seku ostatke grudvi i obezbeđuju finu predsetvenu pripremu zemljišta. 

Actring prečnika 540mm je lakša varijanta Actipack valjka, a ova imaju istu strukturu rama i sistem noževa. Prstenasti valjak Actiflex prečnika 580mm koristi se pri intenzivnom mešanju zemljišta i biljnih ostataka u svim uslovima. Prsteni su izrađeni od opružnog čelika čime je obezbeđena visoka otpornost na stres kao i rad na većim brzinama. Kako se ne bi nakupljala masa unutar valjka to jest između prstena postavljeni su skidači. Ovaj valjak je idealni alat za predsetvenu pripremu i njegova primena inicira rast korova posle žetve što pomaže njihovo kasnije suzbijanje. 

Info

Kategorija: Obrada tla
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 29.08.2019.
Datum izmjene oglasa: 13.08.2020.
Pregleda: 3544
Šifra oglasa: 44208

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas