Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Güttler - Primusplus kultivator

Güttler Kft. (RH)

Kontakt - Güttler Kft. (RH)

tel: 363 02369503
e-mail: lilla.hejja@guttler.hu

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

  • Ljuštenje strništa bez oranja
  • veći površinski učinak bez prevrtanja zemljišta
  • jača konstrukcija rama
  • povoljnija struktura tla

PrimusPlus za grijanje i osnovnu obradu

Široke krilaste motičice PrimusPlus-a međusobno se prekrivaju, tako i kod plićeg ljuštenja strništa zemljište je obrađeno po čitavoj širini radnog zahvata. Brazde iza snažnih nosača motičica specijalno postavljeni tanjuri zatvaraju, a biljne ostatke plitko izmiješaju sa tlom. Zahvaljujući jedinstvenoj izvedbi kolutova Güttler Simplex valjaka formira se dovoljno zbiljena površina sa kvalitetnom posteljicom sjemena bez većih grudi. Kao rezultat skupa ovoga je obrazovanje sloja smjese zemljišta i biljnih ostataka, tzv. Malč, koji doprinosi očuvanju vlage tla. 

Postizanje idealnog tla
Uz pomoć krilastih motičica pogodan je i za grijanje tvrdih strništa. U slučaju dublje obrade zamijenjujemo oranje. O obradi kultivirane površine i razbijanju gruda, vodi brigu Güttler valjak. Karakteristika Güttlerovih valjaka je specijalna posteljica sjemena, što znači ravnomjernu sjetvenu dubinu sa pokrivačem u donjem sloju finije, dok u gornjem sloju nešto grublje strukture tla. Ova posteljica je sa očuvanom vlagom, boljim smještajem sjemena i jedinstvenim nicanjem.

Ukidanje zbijenosti tla

PrimusPlus poljski kultivator može se koristiti i za probijanje zbijenijih slojeva tzv. plužnog đona. Skidanjem krila motičica smanjuje se vučni otpor, tako dobijena rezervna snaga traktora se usmjereno koristi za probijanje zbijenijih slojeva tla. 

Izdržljiv i siguran u radu
Zahvaljuljući robusnim radnim organima, jakom i krutom konstrukcijom rama, poljski kultivator PrimusPlus je dugotrajan i siguran u eksploataciji. Radna mašina je kategorije vješanja 2 i 3 prema tome moguće je koristiti priključen na bilo koju pogonsku mašinu.

Izbjegavanje prekomernog trošenja energije - plitkom obradom

Poljske kultivatore izričito koristimo za dublju obradu, odnosno u slučajevima velike mase biljnih ostataka zbog snažnih radnih organa. Zahvaljujući jednostavnoj podesivosti radne dubine, PrimusPlus kultivator se može koristiti i za ljuštenje strništa koje ne zahteva duboku obradu. Pošto krila motičice se međusobno prekrivaju i kod pliće obrade se čitava radna širini prerađuje. Na ovaj način sa manje uložene energije takođe vršimo uspješan posao.

Ne zaboravite: svako povećanje dubine za 1 cm znači pokretanje novih 150 tona tla po jednom hektaru 

Mehaničko uništavanje korova
Prilikom oranja plug duboko zaore korovska sjemena, koje kasnije prilikom slijedećeg oranja opet dospijevaju u površinski sloj gdje ponovo niču. Güttler-ov PimusPlus poljski i višenamjenski SuperMaxx kultivator ne prevrće duboki sloj, čime je ovakva korovska zaraza u potpunosti izbjegnuta.

Info

Kategorija: Obrada tla
Vrsta oglasa: Potražnja
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 26.02.2018.
Datum izmjene oglasa: 26.02.2018.
Pregleda: 431
Šifra oglasa: 37577

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas