Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Guttler - GREENMASTER za negu travnjaka

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Sijačice.

Cijena: na upit

Opis

  • Modularno sagrađeni sistem za negu travnjaka
  • intenzivnija nega travnjaka sa usejavanjem i podsticanjem bokorenja
  • čak 15% veći prinos ne samo u slučajevima travnjaka
  • jednostavnija i delotvornija setvena tehnologija zelenišnog đubriva

Povećanje prinosa sa Green Master-om

Zahvaljujući HarroFlex opružnim branama, smeštenih u dva reda, kao i podesivim ravnjačkim jedinicama ugrađenih u GreenMaster izvanredno dobro uklanja neravnine, kao npr. krtičnjake i razbija slegnuti sloj osušene trave koji sprečava provetravanje zone korenovog sistema. Setvena kombinacija GreenMaster je pogodan za sprečavanje zakorovljavanja, jer sa ovim rešenjem se uništavaju čak i agresivni korovi kao i obična livadarka. Sa uništavanjem korova u jednom prohodu obavlja se i useljavanje, o čemu vodi brigu pneumatska sejalica ESP 5. Sejalica dozira seme neposredno pred valjke, koji ih nabije do setvene dubine. 

Veći prinos sa usejevanjem i Güttlerovanjem
Uspešnost usejavanja otežava sloj izumrlih biljnih ostataka po površini travnjaka. Ovaj sloj je moguće odstraniti sa HarroFlex branom. Dakle isejano seme direktno dospeva u zemljište, tako za klijanje raspolaže sa dovoljno vazduha i svetlosti. Nakon usejavanja važno je zatvaranje tla u cilju sigurnog nicanja. Valjanje travnjaka sa Güttler-ovim valjcima rezultira snažnije bokorenje i veći sklop biljaka.

Podjednako pogodan za negu travnjaka i u biljnoj proizvodnji

Zahvaljujući modularnoj sagradnji GreenMaster je pogodan za negu travnjaka, lucerišta kao i drugih biljnih vrsta uz povećanje prinosa. U slučaju korišćenja u ratarskoj proizvodnji, neposredno posle ljuštenja strništa, moguće je posejati biljke za zelenišno đubrenje. U cilju daljih ušteda preporučljivo je da za ugarenje koristimo Güttler SuperMaxx tehnologiju ljuštenja strništa. Upotrebom, u slučajau ratarske proizvodnje Güttler SuperMaxx kultivatora u kombinaciji sa Güttler GreenMaster sejalicom možemo posejati čak i uljanu repicu. 

Pojedini elementi sistema se mogu i samostalno koristiti
Zahvaljujući modularnoj sagradnji, pojedini elementi GreeMaster-a se mogu i pojedinačno koristiti. HarroFlex opružna brana se može koristiti za negu useva, za uklanjanje sloja osušne trave ili čak za unošenje mineralnog đubriva. Osim toga opružna brana se može kačiti i na frontalnu hidrauliku. Güttler valjak, koji se nalazi u GreenMaster-u, može se samostalno korisititi za razbijanje grudava, stvaranje odgovarajuće zbijene površine zemljišta.

Jednostavna setva stočne raži

Primenom univerzalnog GreenMaster kombinacija sa sejalicom otvara se mogućnost ne samo letnje setve (posle žetve strnina) za zelenišno đubrenje, već i stve raži kao međuusev, direktno na džombište kukuruza. Ravnjači GreenMaster-a lome stabljike kukuruza blizu površine zemljišta, dok dupli red opružnih brana olabavi najgornji sloj tla. Na ovu površinu setvena jedinica GreenMaster-a razbacuje seme ispred Güttler valjka koji zatim umeša u zemljište do setvene dubine. Ovako nastali usev raži je veoma pogodan za zelenu stočnu hranu, koje možemo postizati, sa minimalnim ulaganjem u jednom prohodu. 

Odbrana od kukuruznih moljaca
Na osnovu zapažanja kukuruznih moljac prezimljuje u neozleđenim kukuruznim stabljikama – džombama, zato je potrebno uništavanje istih. Ovo ne postižemo samo sitnilicama biljnih ostataka, nego i drugim metodama, kao npr. gore spomenutom setvom međuuseva GreenMaster-om.

Obrada sa Guttler valjkom

U najvećem broju načina obrade zemljišta potrebno je sabijanje zemljišta u cilju očuvanja vlage. Ako ne primenjujemo zbijanje zemljišta onda vlaga ili se brzo ispari ili od naglih kiša se stvori pokorica. Specijalna izvedba prizmaprofilnih valjaka omogućavaju da kao rezultat rada dobijamo specijalnu Güttler-ovu strukturu zemljišta. Smisao ove strukture zemljišta jeste da na dubini posteljice semena stvori jedan tvrđi, vlagom bogati sloj, gde se seme dobro smesti i zbog raspoložive i pristupačne vlage brzo niče. 

Transportovanje i po uskim putevima
GreenMaster za negu travnjaka iznad 3 metra radne širine je sklopljiv na 3 m transportne širine, tako je transportovanje bezbedno i na uzanijim zemljanim putevima. Nasuprot velikim radnim širinama i dužinama veoma su pokretljivi kako u radnim-, tako i u transportnim položajima.

Iskustvo korisnika:

"Od 2004-te godine redovno sam koristio za usejavanje travnjaka sa jednom običnom sejalicom na prednjem hidrauliku, koje je bilo prilično netačno. Zato sam investirao u GreenMaster sejalicu. Sa GreenMaster-om je nesumnjivo uspešnije dosejavanje travnjaka. Putem usejavanja i valjanja u cilju bokorenja veći je prinos. Prvi otkos se skida nekoliko dana pre nego ranijih godina. Kako u slučaju travnjaka, tako i u slučaju ratarskih kultura, širokolisni korovi se suzbijaju sa Güttler valjkom."

Richard W. Schmelzle poljiprivrednik Dornstetten, Nemačka 

Formiranje ujednačene dubine setve
Od sada valjajte i pred setvom, jer valjanjem Güttler-ovim valjkom stvaramo podjednako zbijenu, za smeštaj semena potrebnu duboku osnovu semene posteljice. Kao rezultat rada jeste da seme uvek dospeva na ujednačenu dubinu i najbolju sredinu za klijanje. Zato će nicanje biti ujednačeno i eksplozivno.

 

 

Info

Kategorija: Sijačice
Vrsta oglasa: Potražnja
Cijena: na upit
Država: Srbija
Županija: Severnobački okrug, Vojvodina
Datum objave oglasa: 23.02.2018.
Datum izmjene oglasa: 12.08.2021.
Pregleda: 139
Šifra oglasa: 37551

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas