Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Bistrol - za tretman otpadnih voda

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Poljoprivredni proizvodi.

Cijena: na upit

Opis

Bistrol - za preradu otpadnih voda iz stočarskih farmi

Zagađivanje voda predstavlja najsloženiji globalni ekološki problem. Svako zagađenje kemijskim otpadom iz industrije i transporta, pesticidima s poljoprivrednih površina dospijeva do podzemnih voda, bunara, rijeka, jezera i mora. Kućanska otpadna voda predstavlja vodovodnu vodu ili prirodnu vodu približne kvalitete koja se upotrebljava za kuhanje, pranje ili sanitarne potrebe u domaćinstvu. Pored mineralnih i organskih tvari, ona još sadrži i značajne količine humanih ekskremenata, papira, sapuna i drugih sredstava za pranje, otpadaka od hrane i velikog broja drugih otpadnih materijala. Voda iz stočarskih farmi također je opterećena visokim sadržajem organske tvari. Narušavanje prirodne biološke ravnoteže prvo dovodi do usporenog rada stočarskih laguna, a kasnije i do potpunog začepljenja uslijed taloženja nerazgrađenog otpada. Izniman problem predstavlja i taloženje nerazgrađenih masti i ulja u tlu oko same lagune, čime dolazi do stvaranja potpuno nepropusne zone i ona postaje zatvorena posuda. Sadržaj se izlijeva na površinu, šire se neugodni mirisi i prijeti opasnost od zaraznih bolesti.

Za pročišćavanje voda iz laguna preporučuje se upotreba sredstava na bazi različitih vrsta mikroorganizama. Biološko pročišćavanje se koristi za: uklanjanje organskih tvari; uklanjanje dušika (kao biogenog elementa) pomoću postupaka nitrifikacije i denitrifikacije; razgradnju mulja iz procesa primarne obrade otpadnih voda. Biološki procesi pročišćavanja voda mogu se odvijati kao aerobni i anaerobni, uz pomoć aerobnih ili anaerobnih mikroorganizama.

Sastav:

Bistrol sadrži konzorcij aerobnih i anaerobnih saprofitnih bakterija, koje proizvode površinski aktivne tvari - biosurfaktante i enzime (proteaze, celulaze, lipaze), koji sudjeluju u formiranju biofilmova i razgradnji organskog otpada iz stočarskih jama.

Način djelovanja:

BISTROL pomoću mikrobnih enzima i biosurfaktanata transformira proteine, celulozu, masti i ulja pri čemu rastvara čvrsti sloj taloga i pročišćava otpadnu vodu.

Bistrol odstranjuje amonijak i ostale neugodne mirise, smanjuje zagađenje odlazeće vode kao i količinu sedimentiranog taloga na dnu. BISTROL održava prirodni biološki rad stočarskih laguna, sprječava začepljenje i curenje, olakšava pražnjenje.

Primjena:

LAGUNE:

  1. Zatvorene - 1 litar Bistrola na 8-10 m3  vode, sipati u lagunu kroz rešetku na podu;
  2. Otvorene - 1 litar  Bistrola na 8-10 m3  vode sa svih strana sipati izravno u lagunu.

UČINCI PRIMJENE:

  • Biološko aktiviranje razlaganja;
  • Odstranjivanje neugodnih mirisa i štetnih plinova;
  • Smanjena količina čvrstih tvari;
  • Održavanje prirodnog biološkog rada stočarskih laguna;
  • Sprječavanje začepljenja i curenja;
  • Čišćenje cijelog sustava.

Info

Kategorija: Poljoprivredni proizvodi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 05.03.2019.
Datum izmjene oglasa: 18.03.2020.
Pregleda: 90
Šifra oglasa: 42203

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas