Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Biscaya - sistemični insekticid

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Insekticidi.

Cijena: na upit

Opis

BISCAYA je sistemični insekticid namijenjen za suzbijanje štetnika na krumpiru i nekim ratarskim kulturama. Djeluje na sve proljetne štetnike u uljanoj repici, te ima produženo djelovanje na koje sunce i kiša nemaju negativan učinak.

Sastav tiakloprid (240 g/l)

Formulacija uljna disperzija (OD)

Uporaba

BISCAYA je sistemični insekticid koji se primjenjuje na:

  • uljanoj repici za suzbijanje: repičinog sjajnika (Meligethes aeneus), proljetnih repičinih pipa (velika repičina pipa (Ceutorhynchus napi) i mala repičina pipa (Ceutorhynchus quadridens syn. Ceutorhynchus pallidactylus)), repičine pipe komušarice (Ceutorhynchus obstrictus syn. Ceutorhynchus assimilis) te repičine mušice komušarice (Dasyneura brassicae), u količini 0,3 l/ha (30 ml na 1000 m2) uz utrošak vode 200-400 l/ha (20-40 l/1000 m2). Vrijeme primjene u vegetaciji: nakon pojave štetnika do prije cvatnje (BBCH do 59);
  • krumpiru za suzbijanje: krumpirove zlatice (Leptinotarsa decemlineata) i lisnih uši (Aphididae) u količini 0,3 l/ha (30 ml na 1000 m2) uz utrošak vode 200-500 l/ha (20-50 l/1000 m2). Vrijeme primjene u vegetaciji: nakon pojave štetnika do kraja cvatnje (BBCH do 69);
  • pšenici, ječmu, raži, pšenoraži i zobi za suzbijanje: žitnog balca (Oulema sp.) i lisnih uši (Aphididae) u količini 0,3 l/ha (30 ml na 1000 m2) uz utrošak vode 200-400 l/ha (20-40 l/1000 m2). Vrijeme primjene u vegetaciji: nakon pojave štetnika do kraja cvatnje (BBCH do 69).

Priprema sredstva za primjenu

  1. U čisti spremnik ispravnog uređaja za primjenu uliti pola potrebne količine vode. Podesiti uređaj da protok bude jednoličan.
  2. Uključiti miješalicu.
  3. Prije otvaranja ambalaže, sadržaj dobro protresti.
  4. Potrebnu količinu sredstva dodati u spremnik uređaja za primjenu.
  5. Ispražnjenu ambalažu potrebno je tri puta isprati vodom i vodu od ispiranja također dodati u spremnik uređaja za primjenu.
  6. Dopuniti spremnik uređaja za primjenu preostalom potrebnom količinom vode uz stalno miješanje. Nastaviti miješati za vrijeme tretiranja i eventualnog stajanja u polju. Pripremljeno škropivo utrošiti istog dana.

Ograničenja

Primjena iz zrakoplova nije dopuštena. Sredstvo BISCAYA ne smije se primjenjivati u vrijeme cvatnje uljane repice. Sredstvo je štetno za populacije vrsta Coccinella septempunctata (sedmotočkasta bubamara), Chrysoperla carnea (zlatooka) i Aphidius rhopalosiphi (osa najeznica).

Fitotoksičnost

Ako se sredstvo BISCAYA primjenjuje u propisanim količinama i na propisan način, ono nije fitotoksično za kulture na kojima je odobrena primjena. Prilikom primjene sredstva spriječiti zanošenje škropiva na susjedne kulture.

Mjere zaštite okoliša

Kod primjene sredstva BISCAYA moraju se poštivati propisi o vodama s ciljem zaštite voda. Sredstvo BISCAYA ne smije se primjenjivati u kraškim područjima te laganim pjeskovitim, skeletnim i svim ostalim tlima na kojima je povećan rizik ispiranja u podzemne vode. Zabranjena je primjena na nagnutim površinama sklonim eroziji zbog odnošenja i nakupljanja ostataka u nižim etažama i mogućeg onečišćenja površinskih voda u podnožju padine. Iznimno se mogu tretirati nagnute površine, ako između tretirane površine i vode postoji rubni dio koji je obrastao zatvorenim biljnim pokrivačem širine najmanje 10 metara. Njegova zaštitna funkcija ne smije se ugroziti upotrebom radnog pribora. Rubni dio nije potreban, ako postoje dovoljni prihvatni sustavi za odstranjenu vodu odnosno odstranjeno tlo, koji ne utječu u površinsku vodu, odnosno koji nisu povezani s kanalizacijom.

Ako drugim propisima nije propisan veći sigurnosni razmak, radi zaštite korisnih i neciljanih organizama mora se poštivati sigurnosni razmak od površinske vode - mjereći od ruba obale, koji za dopuštene primjene iznosi najmanje 5 metara.

Ne tretirati po vjetrovitom vremenu.

Ostaci sredstva i škropiva ne smiju se izlijevati u površinske vode, kanalizaciju, dvorišne i stajske odvode. Uređaj za primjenu i mlaznice (dize) treba prati na polju, na mjestima gdje sredstvo ne može doprijeti u površinske vode i gdje nema opasnosti za ljude i životinje.

Karenca

30 dana za uljanu repicu, 14 dana za krumpir; Osigurana je vremenom primjene za pšenicu, ječam, raž, pšenoraž i zob.

Info

Kategorija: Insekticidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 10.11.2014.
Datum izmjene oglasa: 14.04.2023.
Pregleda: 3373
Šifra oglasa: 16223

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas