Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomozimo
  • 29.03.2018. 12:00

Zvonko Horvat lani je u nesreći s beračem kukuruza ostao bez ruke i nogu, sad mu trebaju proteze i naša pomoć

Mladi poljoprivrednik u nesreći je ostao bez ruke i nogu. Liječnici kažu da je spreman za proteze, međutim od mogućnosti da ponovno prohoda dijeli ga 470.000 kuna, koliko iznosi cijena proteza.

Foto: icv.hr
  • 2.943
  • 283
  • 0

Zvonko Horvat (29) iz Podgorja kod Virovitice koji je lani tijekom radova na polju ostao bez ruke i obje noge, treba našu pomoć. Liječnici su mu, naime, rekli da je spreman za proteze, međutim od mogućnosti da ponovno prohoda dijeli ga 470.000 kuna, koliko iznosi cijena proteza.

"Premlad sam da legnem u krevet i ovisim o drugima", rekao je Zvonko za icv.hr. Jednostavno, kaže, mora biti pozitivan. Kako im je ispričao, nesreća u kojoj je ostao bez ruke i nogu bila je nesretan slučaj. 

"Nisam "prčkao" po beraču kukuruza dok je radio, kako većina misli. Išao sam prema stroju kako bih ubacio u njega kukuruz, pritom sam se spotaknuo, pao i tako mi je stroj zahvatio desnu ruku. Zvao sam i zapomagao, no nikoga nije bilo u blizini. Pokušao sam nekako izvući ruku van pa sam se nogama htio uprti u lim, ali u tom trenutku stroj mi je povukao i noge, i više nije bilo povratka", rekao im je. 

Njegovi povike upomoć srećom su čuli prvi stanari, a brzom intervencijom hitne i liječnika Zvonko je spašen. Sada je, dodao je, dobio ponudu koja za dva koljena iznosi oko 470 tisuća kuna. Izradu stopala pokriva zdravstveno osiguranje, a za koljena samo iznos od oko 20 tisuća kuna. Ostatak od 450 tisuća kuna trebao bi doplatiti sam. .

"Moram tražiti pomoć jer je to veliki iznos. No, u budućnosti, kada se sve to riješi, želim živjeti od svoga rada i truda, a ne od tuđe pomoći", ispričao im je Zvonko za kojega je pokrenuta akcija za prikupljanje novčane pomoći.  

Svi koji mogu i žele pomoći, novac mogu uplatiti na Ime i prezime: Zvonko Horvat, Adresa: Podgorje, Ulica sv. Petra i Pavla 12, 33 000 Virovitica, Hrvatska
IBAN: HR05 2340 0093 1026 4155 7 – Žiro račun u kunama, Swift: Pbzghr2x, Opis plaćanja: Donacija za ortopedska pomagala.


Tagovi

Zvonko Horvat Nesreća Proteze Berač kukuruza Akcija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.