Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Reagiranje
  • 24.04.2023. 12:30
  • Brodsko-posavska, Odvorci

Župljani: Nisu nam problem bile svinje, svećenik je imao drugih grijeha

To jednostavno ne stoji, da su nam životinje smetale, reagira Nikola Popić. Vjernici s područja župe u Odvorcima pisali su Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji još 2020. žaleći se na svećenika.

Foto: Željko Grigić Carev
  • 47.128
  • 2.498
  • 0

"Dotični "svećenik" iznosi neistine o župi Odvorci, razlog njegovog odlaska pod pritiskom župljana je posve druga. Njegovo problematično, nevjerničko ponašanje, a ne držanje životinja", reagira Nikola Popić, jedan od stanovnika i vjernika ove župe koji su se našli prozvanim od strane svećenika Željka Grigića-Careva

"To jednostavno ne stoji, da su nam životinje smetale", naglašava naš sugovornik koji nam je poslao i pismo s peticijom koje su još 2020. godine poslali Nadbiskupiji đakovačko-osječkoj. 

Između ostalog, u njemu se navodi da u župnom dvorištu i okolo njega drži razne životinje. "Nemamo ništa protiv toga, ali on zbog toga zanemaruje svete mise, ispovjedi i ostale obaveze, pogotovo na filijalama, on kaže: Kad budete bolji, onda će ondje biti sv. mise", stoji u pismu poslanom prije tri godine.

U njemu pišu i da se nedolično ponaša i prema tim životinjama, zlostavljajući ih te ih tjera u "red“ galamom i psovkama.

"Naziva ih imenima kao 'Đura' i 'Franja', aludirajući vjerojatno na biskupa i papu, sukobljava se i sa susjedima radi svojih životinja, morala je i dolaziti policija. Mislimo da to ne priliči 'Kristovom svećeniku', kako on voli za sebe reći", opisuju dalje. 

Željko Grigić Carev: Došli smo do toga da domaće životinje svima smetaju pa i biskupu

U pismu i peticiji zahtijevaju od mjerodavnih u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji da ih kontaktiraju i nastoje riješiti ovaj neugodan slučaj.

"Ako ova incijativa ne bude ozbiljno shvaćena, bit ćemo prisiljeni zatražiti rješavanje ovog slučaja na druge načine: masovnim dolaskom vjernika u Đakovo ili o tome obavjestiti medije", upozorili su tada. 

Novog svećenika, doznajemo, u ovoj su župi u Brodsko-posavskoj županiji dobili prije gotovo dvije godine, a bivšeg, kaže nam Nikola Popić, ne bi više ni spominjali. Međutim, kako ih je on prozvao - morali su reagirati. 


Tagovi

Reagiranje Župa Odvorci Nikola Popić Svećenik Željko Grigić Carev


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]