Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ZPP
  • 02.07.2020. 07:30

ZPP: Subvencije za poljoprivredu - Parlament i Vijeće traže jedno, Komisija drugo

I dok se Europski parlament i Vijeće zalažu za dvogodišnje subvencioniranje ZPP, Komisija se tome protivi i želi jednogodišnje kako ne bi došlo do jaza između trenutnog programa i onog sljedećeg.

Foto: JumpStory
  • 1.079
  • 65
  • 0

Zajednička poljoprivredna politika (ZPP) bila je tema nedavno održanog sastanka članova Europskog vijeća i Europskog parlamenta te je dogovoren privremeni plan kojim će se omogućiti da subvencije za poljoprivredu teku dvije godine, čak i ako ne bude postojao sporazum o ZPP-u nakon 2020. 

Međutim, Komisiji, izvršnoj upravi EU taj se plan nikako ne sviđa jer smatraju kako će nastati jaz između trenutnog programa i onog sljedećeg te se zalažu za jednogodišnje subvencioniranje. 

Reforma ZPP-a neće biti na vrijeme pripremljena? 

"Komisija nam jako otežava odlučivanje“, rekao je diplomatski izvor za Euractiv te dodao da stručnjaci odbijaju pružiti Parlamentu i ministrima EU tehničku potporu kako bi se moglo procijeniti što bi dvogodišnje razdoblje uključivalo u praksi. "Nastavili smo jednostavno bez njih", poručio je.

ZPP u problemu: Odbor za okoliš se povlači nakon 2020.?

Finska europarlamentarka Elsi Katainen obavijestila je kolege u Odboru za poljoprivredu Europskog parlamenta (COMAGRI) o trenutnome stanju. "Želim pozvati Komisiju da preuzme ulogu poštenog posrednika i prilagodi svoje stavove predloženom planu. Reforma ZPP neće biti na vrijeme osmišljena pa prema tome prijelazno razdoblje od jedne godine nije dovoljno da se države članice pravilno pripreme“, istaknula je Katainen. 


Tagovi

Europsko vijeće Parlament Komisija ZPP Subvencioniranje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]