Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 20. Međunarodni Dani masline
  • 28.04.2018. 19:00

Zlatno pero Vedranu Stapiću: Agroklub objavio 2.270 tekstova o maslinarstvu

Realist je koji vjeruje u bolje sutra, stoji u obrazloženju priznanja Vedranu Stapiću, kojemu će Zlatno pero biti uručeno 4. svibnja u Zadru na svečanom otvaranju 20. Međunarodnih Dana masline.

  • 1.037
  • 74
  • 2

Za uspjeh preko noći potrebno je, kažu, najmanje 20 godina mukotrpnog rada. Nije lako ni dobiti Zlatno maslinarsko  pero, pogotovo ako radiš u mediju kojega je sjedište (u Osijeku!)  više stotina  kilometara  daleko od područja gdje uspijevaju masline. Ali, ima i izuzetaka.  Jedno i drugo, "uspjeh preko noći“ i Zlatno pero pošlo je za rukom Vedranu Stapiću, vlasniku Slinka i jednom od osnivača Agrokluba.

"Nisam se nadao", na prvi glas o nagradi rekao je Stapić, uz karakterističan osmijeh.

Priznanje  Zlatno pero bit će mu uručeno 4. svibnja u Zadru, u tamošnjoj Gradskoj loži na otvaranju jubilarnih 20. Međunarodnih Dana masline, koji će se idućeg vikenda (petak i subota), pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede,  održati u Zadru i na otoku Ugljanu. Iz obrazloženja priznanja Ocjenjivačkog suda o laureatu Vedranu Stapiću, izdvajamo:

Stariji od interneta

"Stariji je od interneta koji mu je obilježio veći dio života. Rođen prije 40-ak godina, u zadnjim trzajima vladavine druga Tita 1979. godine u Osijeku gdje iza rata 90-tih završava Prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Tome kasnije dodaje i studij Informatičkog dizajna u Zagrebu te danas nosi zvanje inženjera informacijskih tehnologija“, ističe se u obrazloženju i dodaje: otac Roka (13) i Meri (5), muž Željke. Genetika krško-brdska i, kako voli reći Vedran, vrlo nezahvalne kombinacije Zagore, sin Anđe s livanjskog polja (Strupnić)) i Drage od Imotske krajine (Zagvozd).

U samostalnom poduzetništvu Stapić je  od 24. godine.  Tvorac je  više od stotinu različitih internet projekata.  Vlasnik tvrtke SLink od 2004. godine. Od 2008. godine kroz informacijski sustav Agroklub bavi se temama proizvodnje hrane i ruralnog prostora. Formalni član Hrvatskog novinarskog društva (HND-a) od 2014.,  te nešto aktivniji član Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH-a) od iste godine.

Realist koji vjeruje u bolje sutra

Tko bolje poznaje Vedrana Stapića zna da puno vremena provodi u automobilu i uredu za računalom, ponekad i leti. Rijetko piše, a danas ponajviše organizira. Klika i kuca svakodnevno. Preferira kreativne zadatke i voli rezultate rada. Opisuje se realistom koji vjeruje u bolje sutra. Ovisnik o tehnologijama i hedonist, a s vremena na vrijeme pokazuje sklonost pojedinim bijelim vinima.

Potencijalni nasljednik 12 maslina

Uz bučina nisu mu mrska ni maslinova ulja, pogotovo ekstradjevičanska. Kroz porodičnu lozu ponosan je potencijalni nasljednik čak 12 maslina, navodi se u obrazloženju priznanja Vedranu Stapiću.  

Nije puno, ali možda je i to (masline u obiteljskoj tradiciji)  utjecalo da Poljoprivredni portal Agroklub, koji inače ravnomjerno pokriva sve teme i događaje s područja nizinske, gorske i jadranske Hrvatske, u svojih 10 godina postojanja, objavi čak  2.270 tekstova o maslinarstvu i uljarstvu. Puno više nego većina medija sa sjedištem u područjima gdje se masline uzgajaju i uspijevaju. Donose plodove i kvalitetno ulje. "Preko noći", ali samo  ako im se, kao što rekoše na početku ovog teksta, prethodno posveti 20 godina  mukotrpnog rada.


Tagovi

Vedran Stapić Zlatno pero 20. Međunarodni Dani masline 2018. Zadar Ugljan SLink   Agroklub


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]