Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Claas
  • 30.10.2013. 22:18

Zlatne i srebrne medalje na Agritehnici

Sve zlatne i srebrne medalje CLAAS-a, Horscha i Raucha

  • 734
  • 73
  • 0

Zlatne i srebrne medalje, koje se dodjeljuju na sajmu Agritechnica u Hannoveru - najvećem svjetskom sajmu poljoprivredne tehnike - su posebna odličja za nova tehnička i tehnološka rješenja, koja predstavljaju nove smjernice u razvoju poljoprivredne mehanizacije. Ove godine je ocjenjivački sud DLG-a (Deutsche Landwirtschaft Gesellschaft - Njemačka Poljoprivredna Udruga), kojeg čine neovisni stručnjaci iz područja znanosti, istraživanja, razvoja kao i poljoprivredni proizvođači, imao za zadatak da procijeni i vrednuje oko 400 prijavljenih inovacija. Na kraju je ocjenjivački sud odlučio koje će se inovacije odlikovati medaljama.

Medalje za CLAAS na Agritehnici

Između velikog broja odlikovanih tvrtki izdvajamo odličja tvrtki CLAAS, Horsch i Rauch.

Tvrtka CLAAS je ove godine osvojila jednu zlatnu i šest srebrnih medalja - to je više medalja nego ikad prije, koje je CLAAS osvojio u jednoj godini i koje predstavljaju dodatnu potvrdu inovativne snage tvrtke CLAAS.

Zlato za CLAAS Online-Simulator za rukovanje kombajnima i traktorima

CLAAS Online-Simulator predstavlja enormno poboljšanje za obuku vozača, jer se pomoću njega može vježbati upravljanje strojem bilo kada i bilo gdje pomoću računala. Na sajmu Agritechnica CLAAS predstavlja prvu verziju ovog programa za upravljanje kombajnom.

Zlato za On-line stimulator za rukavnje kombajnima i traktorima

Programi za simulaciju upravljanja drugih žetvenih strojeva i traktora su već u pripremi. CLAAS Online- Simulator s jedne strane koristi virtualno prikazivanje najrazličitijih komponenti kombajna, a s druge strane modelira procese, koje sačinjavaju podaci prikupljani u najrazličitijim uvjetima žetve iz praktičnih iskustava dugi niz godina. Simulatorom se upravlja preko virtualnog CEBIS uređaja, koji se prikazuje na monitoru računala, a kojim se rukuje pomoću miša. Online-Simulator nudi niz prednosti. Bolja obučenost vozača povećava produktivnost strojeva.

Srebro za Grain quality camera na kombajnima CLAAS Lexion780 i 770

Grain quality camera

Grain quality camera je jedna digitalna color foto kamera velike rezolucije, koja tijekom vršidbe svake sekunde izrađuje visokokvalitetnu fotografiju u elevatoru zrna. Zahvaljujući Grain quality cameri vozač ne mora više subjektivno procijeniti količinu primjesa i loma već se kvaliteta robe u spremniku u realnom vremenu automatski kontinuirano kontrolira pomoću novog uređaja. Na taj se način podešenost stroja lako može optimalizirati, a time dodatno povećati učinak kombajna.

Srebro za automatsko podešavanje smjera raspršivanja slame na radijalnom raspršivaču

Srebro za automatsko podešavanje smjera raspršivanja slame na radijalnom raspršivaču

Svi modeli kombajna Lexion, koji su opremljeni radijalnim raspršivačima slame i pljeve iza sječke, mogu se opremiti novim senzorima, pomoću kojih se prilagođava smjer raspršivanja slame unatoč bočnom vjetru ili nagibu. Sustav je iznenađujuće jednostavan i siguran, a koristi tog sustava su višestruke. Vozač kombajna se dodatno rasterećuje, a prednosti sustava se višestruko isplati kod obrade strništa.

Srebro za ICT sustav za optimiranje procesa i učinka za kombinacije traktora i priključnih strojeva

ICT (Implement Controls Tractor) - (priključak kontrolira traktor) je novi software, koja koristi radne parametre priključnog stroja, kako bi se na osnovu tih parametara preko ISOBUS priključka upravljalo traktorom. ICT će se najprije koristiti u kombinaciji traktora i visokotlačne preše za izradu četvrtastih bala. Zahvaljujući ICT sustavu kombinacije traktora i priključnih strojeva se mogu voziti na maksimumu njihovog učinka i time se potpuno iskorištava potencijal njihove učinkovitosti, vozač se rasterećuje jer mnoštvo detalja, na koje je vozač morao obraćati pozornost od sada preuzima ICT sustav.

Srebro za CLAAS Aqua non stop comfor uređaj za oštrenje noževa preša i silažnih samoutovarnih prikolica.

Uređaj može precizno uzdužno oštriti do 45 komada noževa u jednom procesu pri čemu se brus optimalno prilagođava valovitim konturama noževa. Zahvaljujući izmjenjivim šablonama uređaj može oštriti noževe od 22 različitih proizvođača noževa za preše i samoutovarne prikolice. Zbog idealnog kuta oštrenja noževi imaju optimalnu oštrinu i produženi vijek trajanja za kvalitetan rez te smanjenje potrebne pogonske snage i potrošnje goriva.

Srebro za optimalizaciju elektrohidrauličnog sustava za prisilno zakretanje i upravljanje kotačima prikolice

Sustav obuhvaća dvije funkcije:

Srebro za optimalizaciju elektrohidraulično sustava za prisilno zakretanje i upravljanje kotačima prikolice
  • Prva funkcija je automatsko prilagođavanje praćenja vučnog vozila pri različitim uvjetima vožnje i brzini kretanja.
  • Druga funkcija je automatsko prepoznavanje kuta zakretanja kotača.

Prilikom manevriranja jakog skretanja sustav upozorava vozača kako stražnji kotači traktora ne bi dodirnuli vučnu rudu prikolice.

Srebro za sustav za automatsko odstranjivanje zagušenja na samoutovarnim prikolicama za sjenažu

Zagušenja u uvlačnom kanalu samoutovarnih prikolica, do sada je vozač ručno mora odstraniti, a često su bila potrebna više koraka do ponovnog pokretanja stroja. Od sada se svi koraci upravljanja, koji su do sada morali biti odabrani jedno za drugim od strane vozača preko upravljačkog terminala, izvršavaju automatski. Na vozaču ostaje samo isključivanje i ponovno uključivanje priključnog vratila. Pored znatno većeg komfora za vozača, ovaj sustav osigurava puno brže odstranjivanje blokade i manjem opterećenju agregata stroja.

Tvrtka HORSCH je ove godine osvojila dvije srebrne medalje za svoja inovativna rješenja.

Srebro za sustav za pojedinačnu sjetvu sitnih sjemena

2 srebra za Horsch na Agritehnici 2013

Horsch je prvi proizvođač na svijetu, koji je uspio razviti sustav, koji omogućuje precizno pojedinačno ulaganje sjemena žitarica u tlo pri velikim brzinama sjetve. Novo tehničko rješenje za doziranje sjemena se ugrađuje u Horsch sijačice, koji su opremljeni TurboDisc diskosnim ulagačima sjemena kao što su na primjer Horsch Pronto DC ili Focus TD. Pojedinačno ulaganje sjemena omogućuje novi dozirni uređaj, koji je ugrađen na svaki sjetveni ulagač, koji visokom frekvencijom omogućava jednak razmak između sjemena pri brzini sjetve oko 10 - 12 km/h. Novi uređaj sa svojom frekvencijom od 120 Hz (znači 120 sjemena u sekundi) omogućuje sjetvu pšenice, ječma, uljane repice i sličnih sjemena na točno određeni idealni razmak, preciznošću koja je do sada bila poznata samo kod sijačica za okopavine a nezamisliva kod žitnih sijačica.

Srebro za revolucionarno upravljanje krilima prskalice

Patentirani Horsch sustav omogućava precizno i sigurno vođenje krila prskalice iznad ciljne površine. Ova vrsta aktivnog upravljanja krilima predstavlja temelje za aplikaciju zaštitnih sredstava sa vrlo malim razmakom između krila i ciljne površine. Štetni utjecaj vjetra ili termičkog uzdizanja sitnih kapljica se svodi na minimum. Za novi Horsch BoomControl sustav radne brzine kretanja od 30 km/h i razmak mlaznica do ciljne površine od 30 cm nisu nikakav problem.

Rauch - zlato na Agritechnici 2013

Zlato za Rauch Axmat

Za Axmat - novu revolucionarnu automatiku podešavanja, RAUCH je od 1999. godine već četvrti puta odlikovana zlatnom medaljom Agritechnike za inovativnu tehniku za raspodjelu mineralnih gnojiva.

Agron d.o.o. - Čestitamo i svim drugim proizvođačima za osvojena zlatna i srebrna odličja sajma Agritechnica u Hannoveru
Bizovac, Kralja Tomislava 1g
031/673-242 ili 091/464-2266
www.agron.claas-partner.at
www.facebook.com/AgronDoo

Axmat je revolucionarna inovacija za strojeve za preciznu raspodjelu mineralnih gnojiva, koji se može ugraditi na modele Rauch Axis. Pomoću kontinuiranog online mjerenja preko radar senzora, stroj potpuno automatski podešava bilo koju radnu širinu i postiže vrhunsku preciznost poprečne raspodjele gnojiva. Istovremeno se tijekom vožnje automatski održava i zadana doza gnojiva kg/ha neovisno o brzini kretanja. Radar senzori prepoznaju i promjene u fizikalnim osobinama i strukturi granula i kompenziraju njihov utjecaj na preciznost raspodjele. Zahvaljujući ovom sustavu nema potrebe više za kontrolu poprečne raspodjele na njivi niti za baždarenje stroja pomoću vage.

Ovlašteni trgovački partner tvrtki CLAAS, Horsch i Rauch je tvrtka Agron d.o.o. iz Bizovca koja je izuzetno ponosna na to što zastupa osvajače medalja za inovacije.


Tagovi

Agritechnica Hannover Sajam Traktor Kombajn Online-simulator Medalje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.