Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad konja
  • 14.07.2019. 12:00
  • Sutomore, Crna Gora

Ženu ugrizao konj dok se vraćala s plaže

Godišnji odmor ženi se pretvorio u noćnu moru. Konj još nije pronađen, a tek nakon njegova pregleda može se utvrditi treba li ili ne primiti cjepivo protiv bjesnoće.

Foto: Bigstockphoto/wrangel
  • 1.147
  • 133
  • 0

Kad idemo na godišnji odmor na more, pripremimo se za opekotine od meduza, moguć ugriz zmije, škorpiona, budimo iskreni čak i morskog psa, ali da će nas ugristi konj - rijetko tko bi pomislio. Upravo to, dogodilo se ženi iz Srbije koja je ljetovala u Crnoj Gori u Sutomoru. Naime, sredovječnu ženu ugrizao je konj dok se vraćala s plaže Štrbina. Nesvakidašnja situacija ženi je godišnji odmor pretvorila u noćnu moru. Konj još nije pronađen pa sada mora primiti i terapiju protiv bjesnoće.

"Vraćala sam se s plaže. Na livadi je bilo nekoliko konja. Jedan Rus je išao ispred mene, prišao konju, pomilovao životinju i prošao. Prošla sam i ja, međutim iznenada sam osjetila kao neki udarac, neugodan i jak bol u predjelu leđa. U momentu nisam znala što me snašlo. Instinktivno sam rukom dohvatila bolno mjesto. Na prstima su ostali tragovi krvi. Ugrizao me konj", ispričala je žena.

Ona se odmah potom obratila liječniku za pomoć. Čim je rekla ljudima što joj se dogodilo većina ju je kaže gledala s nevjericom, a neki su joj se i smijali. "Meni do smijeha nije," kaže žena dodajući da u Sutomoru ima puno pasa lutalica, krupne stoke među kojima su i konji.

U Domu zdravlja Bar je potvrđeno da je ženu ugrizao konj. Dostavili su, izvješće liječnika veterinarskoj inspekciji, ali životinja još uvijek nije nađena. Inače, kažu, na osnovi pregleda konja utvrđuje se terapija koju žena treba primiti, prenosi portal Jedro. 

Veterinari opet kažu da je rijetkost da konj ugrize, i da mogu oboljeti od bjesnoće, ali da posljednjih godina nisu imali takvih slučajeva.


Izvori

Jedro


Tagovi

Konj Sutomore Besnilo Veterinari Dom zdravlja Bar


Autorica

Slađana Aničić

Više [+]

Diplomirana profesorica književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]