Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uništena polja
  • 10.05.2023. 13:30
  • Međimurska, Nedelišće, Pušćine

Zbog svađe izorali uljanu repicu i pšenicu?

Oko spornog zemljišta navodno su se "zakačila" tri poljoprivrednika, ispričao je čitatelj za portal medjimurski.hr

Foto: medjimurski.hr (ustupljena foto)
  • 14.546
  • 795
  • 0

Verbalni sukob navodno je prethodio uništenju polja uljane repice i pšenice na području Nedelišća i Pušćine.

Kako je objavio medjimurski.hr, obratio im se čitatelj i opisao da ova dva sela "bruje" da su se oko zemljišta zakačila tri velika poljoprivrednika. Glavno pitanje je tko ima pravo koristiti parcele nekolicine starijih mještana, koji ih više ne mogu obrađivati.

Prema tim pričama, kratkih rukava ostali su oni koji su imali usmeni dogovor da smiju koristiti oranice jer su drugi nabavili potpisane papire da su oni ti koji imaju sva prava na te površine.

Izbila je potom svađa pa je novi korisnik izorao njive na kojima su dosadašnji već imali zasijanu uljanu repicu i pšenicu.

Rekao im je da je bila pozvana i policija te poslao fotografije na kojima je vidljiva izorana uljana repica. Međutim, novinari ovog portala obratili su se i Policijskoj upravi međimurskoj iz koje su im naveli da nisu zaprimili dojave o ovom događaju. 

Što se doista dogodilo i dalje je otvoreno pitanje, zaključuju iz redakcije koja nam je ustupila fotografiju uništenog polja. 

Među brojnim komentarima na facebooku, čitatelji mahom osuđuju ovakav potez nazivajući ga jalom, pohlepom i cirkusom. Zaključuju između ostalog da "Zgledi da se tu veliki penezi bračaju. Sirotinja je nikaj ne razmila. Sad se vidi dok je med njim borba da zemlja ipak nekaj vredi", ali i "Nek sam orjeju svaki bu došel pod cca 2 kubika, ali tad bu mu kesno za postati čovekom....Budi čovek dok si živ". 


Izvori

medjimurski.hr


Tagovi

Izorana polja Svađa Svađa oko zemljišta Uništena uljana repica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.