Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita životinja
  • 13.01.2022. 10:25
  • Splitsko-dalmatinska, Sinj

Zanemarene životinje na području Sinja privremeno će se zbrinuti do odluke suda

Zbrinjavanje zanemarenih krava za koje je nedavno apel uputila veterinarka Danica Ramljak, bile su tema razgovora jučer održanog u Ministarstvu poljoprivrede na inicijativu gradonačelnika Sinja, Mire Bulja.

Foto: Depositphotos/ZlataMarka (ilustracija)
  • 298
  • 113
  • 0

Zbrinjavanje zanemarenih životinja na području Grada Sinja bila je tema jučerašnjeg sastanka ministrice Marije Vučković na inicijativu gradonačelnika tog grada Mire Bulja u prisutnosti dr.sc. Danice Ramljak koja mu je nedavno uputila apel da se zaustavi sustavno mučenje krava na tom području.

Utvrđeno je kako će se u svrhu zaštite javnog zdravlja i dobrobiti u što kraćem roku primijeniti mjere privremenog zbrinjavanja do odluke suda koji može odlučiti o trajnom oduzimanju životinja.

Također, istaknuta je mogućnost sufinanciranja izgradnje skloništa za životinje u okviru Programa ruralnog razvoja te nadogradnje postojećeg informacijskog sustava kojim će se ojačati suradnja i koordinacija među svim dionicima u procesu zbrinjavanja zanemarenih i napuštenih životinja, što uključuje Ministarstvo poljoprivrede, Državni inspektorat RH te jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Rješenje izgradnja skloništa?

U tom je kontekstu Ministarstvo poljoprivrede još ranije Europskoj komisiji uputilo prijedlog prihvatljivosti troškova Programa ruralnog razvoja u okviru Mjere 7 kojim bi se sufinancirala izgradnja skloništa za životinje.

S obzirom na to da je zaprimljen pozitivan odgovor izmjene Programa već se pripremaju te su u tijeku konzultacije sa županijama o njihovim potrebama po tom pitanju, saznalo se na sastanku.

Apel veterinarke: Zaustavite već jednom sustavno mučenje krava u Sinju

Podsjetimo, veterinarka Ramljak je u apelu optužila vlasnika krava čije slike su nedavno kružile društvenim mrežama, Slavka Domazeta iz Sinja. Kazala je kako su njegove životinje sustavno mučene i izgladnjivane za koje on godinama dobiva državne poticaje uprskos nemaru. Istaknula je da su te životinje ljeti na žegi bez vode, a zimi na hladnoći bez adekvatne skrbi naočigled svih građana. 


Tagovi

Sastanak Marija Vučković Miro Bilj Dranica Ramljak Sinj Krave Zanemarivanje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P