Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 05.02.2019. 18:00

Zakon o službenim kontrolama sukladno propisima o hrani

Provjerite što donosi Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službenim kontrolama koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja.

Foto: Pixabay/Bhakti2
  • 479
  • 54
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici

Tema savjetovanja je: Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službenim kontrolama koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja, s konačnim prijedlogom Zakona

Kako objašnjavaju, Zakonom o službenim kontrolama koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja (»Narodne novine«, br. 81/13, 14/14, 56/15) utvrđena su nadležna tijela i njihove zadaće vezano uz organizaciju, koordinaciju i provedbu službenih kontrola, načini suradnje, komunikacije i izvješćivanja, uređen je sustav službenih i referentnih laboratorija te prekršajne odredbe. Nacionalnim programom reformi za 2018. godinu, utvrđene su mjere za jačanje konkurentnosti gospodarstva i unaprjeđenje poslovnog okruženja (mjera 4.1. i 4.1.1.) te s njima u vezi mjera "Objedinjavanje gospodarskih inspekcija“, kao temelj za učinkovitije obavljanje službenih kontrola, koji se sada obavljaju u središnjim tijelima državne uprave.

Obzirom da provedbu službenih kontrola sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja od 1. travnja 2019. godine preuzima Državni inspektorat, potrebno je izmijeniti odredbe Zakona koje se odnose na poslove koje preuzima Državni inspektorat. Izmjenom odredbi Zakona u dijelu koji se odnose na poslove Državnog inspektorate stvoriti će se pretpostavke za stručno, učinkovito i racionalno obavljanje službenih kontrola te za nastavak funkcioniranja i osiguranja sustava sigurnosti hrane.

Savjetovanje je otvoreno do: 18.2.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Zakon o službenim kontrolama Hrana Hrana za životinje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]