Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Marija Vučković
  • 03.01.2021. 20:45
  • Sisačko-moslavačka, Petrinja

Vučković: Narednog tjedna isplata izravnih potpora za 14.000 OPG-ova

Prijevremeno će se isplatiti izravna plaćanja u vrijednosti 35 milijuna kuna za 14 tisuća poljoprivrednih gospodarstava stradalih u potresima i poplavama, rekla je ministrica danas u Petrinji.

Foto: Facebook/Marija Vučković
  • 4.950
  • 461
  • 0

"Narednog tjedna prijevremeno će se isplatiti izravna plaćanja u vrijednosti 35 milijuna kuna za 14 tisuća poljoprivrednih gospodarstava stradalih u potresima i poplavama", poručila je ministrica Marija Vučković danas u Petrinji koju je obišla s predsjednikom Hrvatske poljoprivredne komore Mladenom Jakopovićem

Ponovila je i da se radi na izradi novog natječaja iz Programa ruralnog razvoja za obnovu proizvodnog potencijala koji će biti otvoren u veljači, a procedure ubrzane i pojednostavljene.

Obišli su OPG-ove, veterinarsku stanicu i drvoprerađivače u Petrinji i okolici. Kako je navela, unatoč tome što su stanice i u Glini i u Petrinji oštećene veterinari rade i uspostavljene su sve usluge. Ubrzani su i sustavi prikupljanja donirane hrane za životinje u suradnji s HPK te su aktivna 2 skladišta, odakle je već distribuirano više od 13 tona hrane. Izvršeno je zbrinjavanje 21 lešine životinja, a izmješteno je 61 grlo na druge farme.

Veće štete najčešće na stočarskim gospodarstvima

Istaknula je i kako timovi obilaze sva poljoprivredna gospodarstva i zapisuju štete i sve potrebe koje imaju. Od 400 dosad kontaktiranih njih 240 ima veće ili manje štete, a uglavnom se radi o stočarskim gospodarstvima.

Trebate li smještaj, pomoć ili hranu za životinje, evo kome se i gdje javiti

Također, u izjavi medijima, najavila je program potpora za drvoprerađivačku industriju, a prema posljednjim podacima nekoliko subjekata je teško stradalo.

Svi poljoprivrednici bit će zbrinuti

Ministrica je dodala i da Vlada formira stožer na čijem čelu je 'čovjek koji je prolazio najteže situacije u posljednjih 30 godina u Hrvatskoj' (radi se o ministru branitelja Tomi Medvedu, op.a.).

"Svi poljoprivrednici i drvoprerađivači u potrebi na pogođenim područjima bit će zbrinuti. Od sutra dodatno pojačavamo timove kako bismo što prije saznali za sve potrebe naših poljoprivrednika u nevolji“, poručila je Vučković.

HPK nastavlja, pak, s prikupljanjem donacija. Svi potencijalni donatori i njihove mogućnosti bit će javno objavljeni na njihovim stranicama

S predsjednikom Hrvatska poljoprivredna komora Mladenom Jakopovićem obišli smo danas i obiteljska poljoprivredna...

Objavljuje Marija VučkovićNedjelja, 3. siječnja 2021.

Tagovi

Petrinja Potres Poljoprivredna gospodarstva Marija Vučković


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]