Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 25.11.2021. 15:00

Vučković: Iduće godine i natječaj za nabavu opreme za navodnjavanje

Riječ je o operaciji 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava", najavila je ministrica gostujući u emisiji za selo i poljoprivredu.

Foto: Depositphotos/branex
  • 1.042
  • 152
  • 0

Otvaranje natječaja kojim će se moći nabavljati oprema za navodnjavanje, ministrica poljoprivrede Marija Vučković najavila je gostujući u emisiji Hrvatskog radija "Emisija za selo i poljoprivredu", urednika Martina Vukovića. 

Natječaj će biti raspisan iduće godine, a riječ je o operaciji 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava". 

Ideja je, pojasnila je, potekla od određenih županija, prvenstveno Virovitičko-podravske. 

"Nama sustavi navodnjavanja koriste. Ako se stvarno koriste na poljoprivrednom zemljištu, pomažu smanjiti štete od klimatskih promjena, od nepogoda i povećati prinose", istaknula je Vučković te dodala kako Ministarstvo inzistira na povećanju korištenja sustava navodnjavanja, a pokušat će i dodatno pomoći poljoprivrednicima. 

Virovitičko-podravska lider u navodnjavanju

Virovitičko-podravska županija do sada je izgradila tri sustava navodnjavanja: Kapinci – Vaška, Đolta i Novi Gradac – Detkovac. 

"Znamo da smo kao županija jedan od hrvatskih lidera po ulaganju u sustave navodnjavanja, ali kako bi ti sustavi bili u još većoj funkciji, potrebno je našim poljoprivrednicima koji su u obuhvatu sustava navodnjavanja, pomoći kupiti opremu, kako bi se ti sustavi, koji su se ove godine počeli sve više koristiti, sve više koristili i ubuduće", kazao je župan Igor Andrović.

Do kraja godine raspisivanje osam novih natječaja iz ruralnog razvoja

Sustavi navodnjavanja povećavaju konkuretnost svakog poljoprivrednika, a posebno su se pokazali značajni u ovoj sušnoj godini, stoji na službenoj stranici VPŽ-a.

Osim navodnjavanja, u emisiji se raspravljalo i o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, hrvatskim strateškim ciljevima, trenutnim problemima u stočarstvu, drastičnom poskupljenju cijena, vinskoj omotnici...


Tagovi

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković Navodnjavanje Natječaj Tip operacije 4.1.1 Emisija za selo i poljoprivredu


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo