Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministrice
  • 06.03.2020. 13:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Vučković i Klöckner: Poticati poljoprivedu i smanjiti birokraciju

Hrvatska i njemačka ministrica poljoprivrede Marija Vučković i Julia Klöckner, danas su u Zagrebu održale sastanak.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 760
  • 223
  • 0

Hrvatska i njemačka ministrica poljoprivrede Marija Vučković i Julia Klöckner, u petak su održale sastanak u Ministarstvu poljoprivrede na kojem su se složile da treba poticati poljoprivredu i smanjiti birokraciju. 

"Tri su točke o kojima smo se usuglasile. Prvo, poticanje poljoprivrednika koje treba opskrbiti odgovarajućim financijskim sredstvima. Drugo, poticanje poljoprivrede u njezinoj cijeloj širini, što znači da i mladim poljoprivrednicima treba pružiti priliku. Treće, visoke ambicije u pogledu zaštite okoliša i klime možemo ostvariti tako da se više usmjerimo na rezultate, a manje na procese, odnosno smanjenjem birokracije na tom putu”, rekla je njemačka ministrica za hranu i poljoprivredu Julia Klöckner.

Klöckner je kazala kako se na razini EU-a treba razmisliti o tome na koji način ekološke standarde spojiti sa Zelenim planom (Green Dealom). Dodala je kako treba pronaći način poticanja mladih poljoprivrednika i jačanja uloge proizvođača u opskrbnom lancu.

Istaknula je kako će se Njemačka na predstojećem predsjedanju Vijećem EU-a fokusirati na dobrobit životinja "kako bi i potrošači mogli prepoznati one proizvođače koji vode brigu o dobrobiti životinja”.

"Danas smo imali priliku razmijeniti mišljenja, istaknuti bitna, pa i otvorena pitanja u vezi s reformskim paketom Zajedničke poljoprivredne politike koji se odnosi na buduće nacionalne strateške programe, planove, zajedničku organizaciju tržišta te praćenje, kontrolu i izvještavanje provođenja programa kroz takozvanu financijsku regulativu”, rekla je hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Dodala je kako su razgovarale i o ribarstvu i akvakulturi.

Vučković je rekla kako su razgovarale i o donošenju uredbe o prijelaznim pravilima koja će s obzirom na kašnjenje dogovora oko višegodišnjeg financijskog okvira osigurati neometano financiranje hrvatskih, njemačkih, svih poljoprivrednika EU-a u 2021. godini.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Ministrice Marija Vučković Julia Klöckner Njemačka Hrvatska ZPP Zeleni plan

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]