Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neslavan rekord
  • 10.04.2018. 10:30

Vozio IMT-a s 3,44 promila alkohola u krvi!

Pravilo "Kad piješ, ne vozi", nije vrijedilo za 53-godišnjaka.

Foto: Youtube
  • 1.194
  • 164
  • 0

Neslavan rekord upisao je 53-godišnji vozač traktora. Naime, kako navodi požeško-slavonska policija, u petak, 6. travnja 2018., oko 15.55 sati, u mjestu Grabarje, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 53-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od čak 3,44 promila upravljao traktorom marke IMT. Dodatno, traktor nije bio osiguran i registriran.

Podsjećamo, u istoj županiji, teže ozljede zadobio je 63-godišnjak koji je s traktora sletio u putni kanal. Kako je izvijestila požeško-slavonska policija, u subotu 31. ožujka 2018., oko 14.50 sati, na lokalnoj cesti između Blacka i Novoselaca 63-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje upravljao je poljoprivrednim traktorom marke "Rakovica", koji nije bio registriran i osiguran, te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom sletio s istoga u putni kanal pri čemu je vozač pao i teško se ozlijedio dok je traktor nastavio kretanje te se zaustavio dvjestotinjak metara dalje.

63-godišnjak teško ozlijeđen pri padu s traktora, policija krenula u preventivne akcije

Zbog (pre)čestih nesreća s traktorima, policijske su postaje započele s preventivnim akcijama "Tehnička ispravnost, registracija i osiguranje traktora i njihovih priključnih vozila". Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora traktora i njihovih priključnih vozila, postigne veća sigurnost u cestovnom prometu upravo te skupine sudionika. Da alkohol i vožnja ne idu zajedno, očito će se morati dodatno ponavljati. 


Tagovi

IMT Traktor Alkohol


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]