Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sporazum
  • 16.04.2017. 15:00

Veći izvoz bh proizvoda u Mađarsku?

Potpisan je Sporazum o saradnji između Privredne/Gospodarske komore FBiH i Poljoprivredne komore Mađarske koji bi trebao otvoriti vrata našim proizvodima u Mađarsku.

Foto: Pixabay/elliealfa
  • 423
  • 19
  • 0

Potpisan je Sporazum o saradnji između Privredne/Gospodarske komore FBiH i Poljoprivredne komore Mađarske koji bi trebao otvoriti vrata našim proizvodima u Mađarsku.

"Želimo našim privrednicima otvoriti dodatna vrata da dobiju najbolje kada je riječ o uvozu iz Mađarske te da pronađu partnera za izvoz svojih proizvoda u toj zemlji", rekao je potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić.

Ukoliko se ne računaju članice Evropske unije, BiH je, piše klix, sedmi poljoprivredni partner Mađarske po uvozu i izvozu. Kroz razgovore je zaključeno da bi saradnja mogla biti bolja i detaljnija.

"Uvoz i izvoz između dvije zemlje bi mogao biti veći. Vidim veliki potencijal u tome da mađarske firme donesu nove tehnologije i znanje te za uspostavljanje bolje saradnje s bh. firmama. Velike mogućnosti vidim u tome da se neiskorištena obradiva zemljišta u BiH obrađuju zahvaljujući ulaganjima iz Mađarske. Zbog geografskog područja BiH ima veliki potencijal i mogućnosti i nadam se da ćemo konkretno raditi na razvoju naše saradnje", rekao je Gyorffy Balazs iz Poljoprivredne komore Mađarske.

Sporazum su potpisali potpredsjednik P/G komore FBiH Mirsad Jašarspahić i predsjednik Poljoprivredne komore Mađarske Balazs Gyorffy, a prisutni su bili Klas Sarajevo, Dukat iz Tešnja, Bosman, Bosnet, Eko sir Puđa, Srebreničanka, Aida Kommerce, Eko selo Boračko jezero i Zadružni savez FBiH.

Foto: Pixabay/elliealfa


Tagovi

Komora Sporazum Mađarska Izvoz


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.