Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svi žele Tolušića
  • 22.03.2017. 18:00

Vapaj poduzetnika za ministrom poljoprivrede

Tolušić je kao ministar regionalnog razvoja želio pojedine rokove skratiti na 90 dana, dok je nova ministrica Gabrijela Žalac iste produljila na 180 dana.

Foto: Tomislav Tolušuć Facebook
  • 4.283
  • 250
  • 0

"Vratite nam Tolušića", vapaj je hrvatskih poduzetnika nakon najnovijih poteza koji dolaze iz Ministarstva regionalnog razvoja koji će dodatno usporiti mogućnost dobivanja sredstava iz EU fondova.

Aktualni ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u prethodnom sazivu Vlade RH bio je ministar regionalnog razvoja te je i tada imao proaktivan pristup rješavanju konkretnih problema na terenu i za čime sada žale poduzetnici.

Odgođen poziv za financiranje

Problem je nastao kada je odgođen poziv za financiranje Kompetentnosti i razvoja koji je namijenjen malim i srednjim poduzećima, a koji je zatvoren krajem prošle godine. Prvotno je bilo najavljeno da će biti ponovno otvoren i dostupan poduzetnicima početkom 2017. kako bi se investicijski ciklus za što više malih i srednjih poduzeća nastavio.

Međutim plan Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU najavljuje tek za sam kraj 2017. Poduzetnici su nezadovoljni i produljenjem rokova za čekanje povratne informacije, odnosno Odluke o odabiru njihovog projekta. Bivši ministar Tolušić želio je rokove skratiti na 90 dana, dok je nova ministrica Gabrijela Žalac rok produljila na 180 dana.

Tolušić je i kao ministar poljoprivrede zaslužio visoke ocjene. Bez sustezanja je zauzimao odlučan stav u alarmantnim situacijama zbog čega je postao iznimno popularan u hrvatskoj javnosti. Ministar zaslužuje pohvale, ali čeka ga puno posla jer su prijašnje četverogodišnje Vlade napravile veliku štetu hrvatskoj poljoprivredi.

Foto: Tomislav Tolušuć Facebook


Tagovi

Tomislav Tolušić Poduzetnici


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.