Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Alarmantno
  • 30.01.2017. 18:00

Uzbuna u Tuzli i Lukavcu zbog zagađenog zraka

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice proglasit će epizodu uzbune na području Lukavca i Tuzle zbog velikih koncentracija sumpor dioksida.

Foto: grad.tuzla.ba
  • 363
  • 39
  • 0

Zbog velikih koncentracija sumpor dioksida u zraku Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice proglasit će epizodu uzbune na području Lukavca i Tuzle, potvrdio je Goran Mišić, pomoćnik ministra za zaštitu okolice i prirode za faktor.

Nakon što se donese odluka postupa se po Planu interventnih mjera u slučajevima izuzetne zagađenosti zraka, a konkretne mjere donose općinski štabovi civilne zaštite.

Mjerna stanica kod tuzlanskog Bosanskog kulturnog centra jučer je izmjerila koncentraciju sumpor dioksida od 1.755,3 mikrograma po metru kubnom. Granična vrijednost iznosi 350, što znači da je prekoračena više od pet puta. Jutros u dva sata na istoj lokaciji mjereno je 616,4, dok je u devet sati zagađenost zraka pala na 236,9 mikrograma po metru kubnom.

U Lukavcu je jutros u 9 sati izmjereno 483,5, a samo četiri sata ranije mjereno je 812,6. Rekordnih 939,7 mikrograma po metru kubnom u Lukavcu je izmjereno jučer u 11 sati.

Epizoda uzbune prema Planu interventnih mjera u slučajevima izuzetne zagađenosti zraka, može podrazumijevati obustavu nastave u školama i na fakultetima, obustava kretanja određenim vozilima, reduciran rad industrijskih postrojenja...

Foto: grad.tuzla.ba


Tagovi

Tuzla Lukavac Zagađenost zraka Alarm


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete