AgroKlub.ba

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Poljoprivredne vijesti » Upitnik Evropske komisije - odrađen veći dio

Upitnik Evropske komisije - odrađen veći dio

Upitnik Evropske komisije

Upitnik Evropske komisije - odrađen veći dio

Datum: 01.01.2017. 15:00

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Republika Srpska je za razliku od Federacije BiH, u vrijeme ljetnih odmora, uspjela organizovati i odgovoriti na 2.510 potencijalnih pitanja i još preostaje da odgovori na 732 pitanja iz 37 oblasti.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske održani su sastanci radnih grupa u vezi pripreme odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, koji je BiH nedavno dostavio komesar Evropske unije za politiku susjedstva i pregovora o proširenju Johanes Han.

Na sastancima o Poglavljima 11, 12 i 13, koja se odnose na oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike i ribarstva, utvrđen je način na koji će institucije dostavljati odgovore iz svojih nadležnosti. Sastanku su prisustvovali predstavnici nadležnih ministarstava, republičkih agencija, zavoda i instituta, koji su analizirali pitanja koje se odnose na pomenuta tri poglavlja i utvrdili nadležne institucije za izradu odgovora na svako pitanje.

Bosna i Hercegovina je dobila 3.242 pitanja na koje treba da dostavi odgovore u roku od šest mjeseci. Republika Srpska je za razliku od Federacije BiH, u vrijeme ljetnih odmora, uspjela organizovati i odgovoriti na 2.510 potencijalnih pitanja i još preostaje da odgovori na 732 pitanja iz 37 oblasti, navode iz Ministarstva.

Foto: vladars.net

Broj pregleda članka: 629; Uspješnost članka: 34.45

Tagovi: Ruralni razvoj, EU, Pitanja, Vlada RS

Ključne riječi članka: upitnik, evropske, komisije, odradjen, veci, dio, pitanja, evropske


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!