Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede RS
  • 03.07.2017. 16:00

Unapređenje saradnje između Poljske i RS

Delegacija RS je ovom prilikom posjetila i sjedište firme "Mlekovita", gdje je razgovarano o mogućnosti preuzimanja Mljekare "Šnjegotina" iz RS.

Foto: vladars
  • 767
  • 37
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić bio je u posjeti Poljskoj gdje je sa počasnim konzulom Bosne i Hercegovine Stanislavom Lunievskim i ambasadorom Bosne i Hercegovine u Poljskoj Dušanom Kovačevićem razgovarao o unapređivanju regionalne i privredne saradnje između Republike Srpske i Poljske.

Ministar je u Privredno-trgovinskoj komori u Bjalistoku prisustvovao i potpisivanju Sporazuma o saradnji između područne Privredne komore Banjaluka i Komore Podlaskog vojvodstva. Na sastancima su, između ostalog, razmatrani budući vidovi saradnje u oblastima prerade poljoprivrednih proizvoda, zajedničkog učešća na trećim tržištima, kao i o drvoprerađivačkom sektoru.

Mljekarska saradnja

Delegacija Republike Srpske je ovom prilikom posjetila i sjedište firme "Mlekovita", gdje je upriličen obilazak uprave kompanije i pogona za proizvodnju, ali i razgovor o poljoprivrednoj saradnji. ​

S direktorom Mljekare "Mlekovita" Dariusom Sapinskim razgovarano je o mogućnosti preuzimanja Mljekare "Šnjegotina" iz Republike Srpske. Mljekara "Mlekovita" je osnovana 1928. godine, ima mrežu od 14 pogona u Poljskoj i trenutno je treća mljekara po proizvodnji u Evropi.

Otvaranje proizvodnog pogona

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof. dr Stevo Mirjanić i predsjednik kompanije "Pronar" Sergius Martiniuk, firme koja je evropski lider u proizvodnji specijalizovanih komunalnih, šumskih i poljoprivrednih mašina, razmatrali su u Poljskoj mogućnost otvaranja proizvodnog pogona ovog preduzeća u Republici Srpskoj.

Kompanija "Pronar", koja ima oko 2.000 zaposlenih radnika i druga je u svijetu u proizvodnji feluga, izrazila je zainteresovanost za saradnju sa firmama iz mašinskog sektora Republike Srpske. Ministar, koji je boravio u radnoj posjeti Poljskoj sastao se i sa maršalom Podlaskog vojvodstva Jeržijem Leščinskim. Centralna tema razgovora je bila regionalna naučna, kulturna i privredna saradnja, ali i gostovanje Srpskih vitezova iz Banjaluke u Bialistoku.

Foto: vladars


Tagovi

Mlekovita Šnjegotina Stevo Mirjanić Saradnja između RS i Poljske


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]