Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FARMA II
  • 14.02.2017. 18:00

Unapređenje konkuretnosti u fokusu bh poljoprivrede

Ministar poljoprivrede RS prof.dr. Stevo Mirjanić, razgovarao je u Banjaluci sa direktorom USAID-a za BiH Piterom Dafijem i direktorom projekta "Farma 2" Adrijanom Nilom o nastavku saradnje u vezi sa ovim projektom.

Foto: vladars.net
  • 422
  • 47
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr. Stevo Mirjanić, sa saradnicima, razgovarao je u Banjaluci sa direktorom USAID-a za BiH Piterom Dafijem i direktorom projekta "Farma 2" Adrijanom Nilom o nastavku saradnje u vezi sa ovim projektom.

Sagovornici su se složili da će u narednom periodu glavni fokus biti na unapređenju konkuretnosti domaće poljoprivredne proizvodnje, imajući u vidu posljedice koje će na poljoprivredni sektor ostaviti potpisivanje adaptiranog SSP-a. Razgovarano je o glavnim ciljevima primjene projekta "Farma" i saradnji sa Ministarstvom, a sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvom dosadašnjom saradnjom.

Konstatovano je da je potreban još agilniji rad na unapređenju konkurentnosti domaće poljoprivrede, posebno u pojedinim sektorima, koji su identifikovani u projektu, te saradnja u implementaciji projektnih aktivnosti, kako bi projekat "Farma 2" ostvario svoje zadane ciljeve.

Projekat "Farma 2" finansiraju USAID i Vlada Švedske. To je petogodišnji projekat razvoja poljoprivrede i poljoprivrednog poduzetništva, koji se temelji na ostvarenjima iz prethodnih aktivnosti USAID-a i Vlade Švedske. Projekat će se oslanjati na ove temelje kako bi povećao uticaj USAID-a i Vlade Švedske kroz moderatorski pristup kojim će se povećati konkurentnost tržišno orijentisanih organizacija proizvođača, te unaprijediti sposobnost javnih službi da ostvare i održe usklađenost sa EU.

Foto: vladars.net


Tagovi

FARMA II Stevo Mirjanić Ministar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete