Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazna
  • 27.08.2022. 10:30

Umirovljenik prevozio svoja drva za ogrjev pa kažnjen - nisu imala žig?

Uzalud je tumačio policiji kako su drva njegova te da je srušio vlastiti bagrem da bi se imao čime grijati.

Foto: Depositphotos/digoarpi
  • 2.590
  • 466
  • 0

Još u veljači ove godine 67-godišnji je Mato u mjestu Turanovac u blizini Virovitice zatečen u prijevozu dva metra nežigosanog drva bagrema. Kako piše Danica.hr, ovaj je umirovljenik sada proglašen krivim te je osuđen.

"Prevozio je neobilježeni drvni šumski proizvod, a učinio je to i bez propisanog teretnog lista, odnosno popratnice za drvo", navodi se u presudi koja je donesena ovih dana.

Uzalud je ovaj umirovljenik tumačio policiji kako su drva njegova te da je srušio vlastiti bagrem da bi se imao čime grijati. Policija je sve prijavila Državnom inspektoratu, a oni su podnijeli prijavu sudu uz prijedlog da mu se drva oduzmu i dodijele državi.

Sutkinja je, dakle virovitičkog umirovljenika proglasila krivim te ga osudila na 2.000 kuna kazne plus 100 kuna troškova prekršajnog postupka. U to vrijeme dva metra bagremova drva za ogrjev stajala su ukupno manje od 800 kuna.

No, odbijen je prijedlog Inspektorata da mu se drva oduzmu. Sutkinja je uzela u obzir povredu prava vlasništva građana te utvrdila nerazmjeran odnos između predložene prekršajne sankcije i zaštite prava okrivljenika na mirno uživanje vlasništva.

Kad je riječ o visini kazne, napomenula je kako je za svaki od ta dva prekršaja minimalna propisana kazna čak 10.000 kuna te je naglasila kako je Matu kaznila ispod zakonom propisanog minimuma.

 


Tagovi

Kazna Drva Sud Policija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije