Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klimatske promjene
  • 16.10.2022. 15:00

Ulagači u poljoprivredu i proizvodnju hrane izgubit će 150 milijardi dolara do 2030.?

Ako ne žele poslovati s ovolikim gubitkom, moraju se prilagoditi vladinim politikama i ponašanju potrošača vezanih za klimatske promjene

Foto: Depositphotos/Laborec425
  • 359
  • 97
  • 0

Zbog klimatskih promjena najveće poljoprivredne i prehrambene kompanije mogle bi izgubiti do četvrtine svoje vrijednosti do 2030. godine, stoji u izvješću Race to Zero, globalne kampanje za rješavanje klimatskih promjena, a koju podržava UN.

Stoga se one moraju prilagoditi vladinim politikama i ponašanju potrošača vezanih za klimatske promjene, navodi Reuters

Istraživanje daje uvid kako bi 40 velikih tvrtki, uključujući poljoprivredne proizvođače i trgovce hranom, moglo proći pod scenarijima koji se nazivaju ključnim za smanjenje emisija. Misli se na mogućnost da vlade nametnu cijene emisija ugljika ili ako potrošači smanje potrošnju mesa.

Rezultat je pokazao da bi vrijednost ovih poslovnih subjekata do 2030. godine pala za sedam posto zbog neusvajanja novih praksi, što znači da bi gubitak investitora bio oko 150 milijardi dolara.

U izvješću posebno ističu važnost prethodnih poziva investitorima i kompanijama da eliminiraju krčenje šuma vezano za uzgoj stoke, proizvodnju palminog ulja i soje.

"Stvarnost je surova. Nesigurnost u prirodi brzo postaje sastavni faktor rizika ulaganja", rekao je Peter Harrison, izvršni direktor Schroders Plc


Tagovi

Klimatske promjene Gubici kompanija Krčenje šuma Izvještaj Proizvodnja hrane


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P