Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazneno djelo
  • 19.12.2022. 09:00
  • Karlovačka, Crna Draga

Ukrao traktor s priključkom pa ga mijenjao za BMW X6

Šteta je 150 tisuća kuna, a vlasnik BMW-a je znao da je traktor marke Massey Ferguson ukraden.

Foto: Depositphotos/york010 (ilustracija)
  • 613
  • 134
  • 0

Policija sumnja da su početkom lipnja dvojica muškaraca u dobi od 44 i 49 godina ukrali traktor s priključkom i mijenjali ga za model automobila BMW X6.

Kako je objavila Policijska uprava zagrebačka, dovršili su kriminalističku istraživanje nad ovim dvojcem. Prvi je prijavljen za tešku krađu, a drugi za prikrivanje.

Sumnja se da je 44-godišnjak s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi početkom lipnja 2022. godine u noćnim satima, došao do ograđenog dvorišta trgovačkog društva iz Zaprešića na kojem je potom izrezao ogradu i ušao u isto.

Po ulasku u krug poduzeća, osumnjičeni je došao do traktora marke Massey Ferguson s priključnim strojem zagrebačkih registarskih oznaka koji je također nasilno otvorio i stavio u pogon, a zatim je vozeći se traktorom pobjegao, navode iz policije.

Nakon određenog vremena je taj traktor s priključnim strojem dovezao na imanje u vlasništvu 49-godišnjaka na području Crne Drage gdje je s ciljem onemogućavanja identifikacije vozila i stroja s istih uklonio sve identifikacijske oznake, a čemu je prisustvovao i 49-godišnjak.

Po uklanjanju oznaka, 49-godišnjak je iako znao da su traktor i radni stroj pribavljeni kaznenim djelom protiv imovine, odlučio postupiti po njihovom prethodnom dogovoru te je 44-godišnjaku za otuđeno u zamjenu dao svoj osobni automobil marke BMW X6.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 150 tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a 49-godišnjak je pušten na slobodu dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.


Tagovi

Krađa Zamjena Policija Massey Ferguson BMW X6


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.