Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 23.07.2021. 10:25
  • Brodsko-posavska, Slavonski Brod

Ukrali dvije tone kukuruza?!

Policija sumnja na dvojicu muškaraca u dobi od 40 i 46 godina.

Foto: Renata Prusina
  • 547
  • 654
  • 0

Za krađu čak dvije tisuće kilograma kukuruza odnosno dvije tone ove poprilično poskupjele i tražene žitarice, službenici Policijske postaje Slavonski Brod sumnjiče 40-godišnjaka i 46-godišnjaka.

Kako je objavila PU brodsko-posavska, sumnja se da su tijekom ožujka i travnja 2021. godine, u šumi Pribudovac, iz spremnika za hranu otuđili navedenu količinu kukuruza namijenjenu hranidbi životinja, te tako oštetili Lovačku udrugu za nekoliko tisuća kuna.

Navode i da je daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 46-godišnjak, u vremenu od 1. ožujka do 19. lipnja 2019. godine, nedaleko od Gromačnika, u šumi u vlasništvu 68-godišnjaka posjekao nekoliko desetaka raznih stabala, izrezao i odvezao.

No, da se ne kradu samo žitarice, dokazuje i slučaj iz Bjelovarsko-bilogorske županiji gdje je u noći s utorka na srijedu, 20./21. srpnja, u Trnovitičkom Popovcu, netko iz neosiguranog prostora ukrao dva janjeta ukupne težine oko 50 kilograma. Šteta pričinjena 55-godišnjoj vlasnici je oko 1.000 kuna.


Tagovi

Krađa Krađa kukuruza Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.