Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suradnja farmera
  • 10.03.2022. 14:00

Ukrajinski agrarni forum se pridružio udruženju Copa Cogeca

Cijeloj poljoprivrednoj zajednici u Ukrajini šaljem najiskreniju poruku solidarnosti Europskog udruženja poljoprivrednih zadruga, poručio je predsjednik Cogece Ramon Armengol.

Foto: Depositphoto/budabar
  • 98
  • 50
  • 0

Ukrajinski nacionalni agrarni forum (UNAF) pridružuje se krovnom europskom udruženju poljoprivrednika Copa i Cogeca. Odluka je to koju su jednoglasno i u rekordnom roku donijeli njezini članovi na online sastanku.

To je, ističu u priopćenju, simbolična i emotivna odluka, s obzirom na situaciju.

"Cijeloj poljoprivrednoj zajednici u Ukrajini koju danas predstavljate šaljem najiskreniju poruku solidarnosti Europskog udruženja poljoprivrednih zadruga", poručio je predsjednik Cogece Ramon Armengol i istaknuo da osjećaju sve probleme koje su pogodile ukrajinske poljoprivrednike te obećao da će im pomoći na bilo koji način.

Mariia Dudikh, direktorica UNAF-a je rekla će da bez obzira na situaciju s kojom se suočavaju njeni sunarodnici i ukrajinski farmeri ova organizacija biti posvećena radu Copa Cogeca.

Ukazala je na njihovu zabrinutost za sigurnost hrane u Ukrajini i širom svijeta, što je posljedica rata i nemogućnosti poljoprivrednika da se nastave baviti svojim poslom kao što su navikli.

Istaknula je brojne poteškoće s kojima se trenutno suočavaju, posebno nedostatak goriva, sjemena i drugih inputa neophodnih za nastavak njihovih proizvođačkih aktivnosti.

Osim službene dobrodošlice europskoj farmerskoj obitelji, sastanak je imao i važnu misiju, da se shvati količina izazova s kojima se suočavaju te kako im se može pružiti pomoć.


Tagovi

Copa Cogeca Ukrajina Članstvo Ukrajinski poljoprivrednici Ramon Armengol Mariia Dudikh


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.