Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uginuće svinja
  • 30.06.2020. 11:20
  • Varaždinska, Kelemen

Uginulo tisuću svinja na farmi kod Varaždina - ugušile se?

Na mjesto događaja izašli su veterinari inspekcije Državnog inspektorata, koji nadziru i poduzimaju mjere i radnje u cilju zbrinjavanja lešina uginulih životinja, pojašnjava policija.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 2.626
  • 239
  • 0

Zbog kvara na ventilacijskom sustavu na farmi uginulo je 1. 000 svinja, objavila je Policijska uprava varaždinska.

Do stravičnog pomora, navode, došlo je u vremenu od 27. do 28. lipnja u Kelemenu, na farmi za tov svinja u vlasništvu poduzeća iz Varaždina. 

"Kako je utvrđeno očevidom, zbog kvara na električnim instalacijama, automatska sklopka je isključila napajanje ventilacijskog sustava strujom. Zbog toga nije bilo ventiliranja i dovoda svježeg zraka u prostore u kojima su se nalazile svinje u tovu. Na mjesto događaja pristupili su veterinari Veterinarske inspekcije Državnog inspektorata, koji nadziru i poduzimaju mjere i radnje u cilju zbrinjavanja lešina uginulih životinja, utvrđivanja uzroka uginuća te isključivanja zaraznih bolesti kao uzroka uginuća", pojašnjavaju.

Policijski će službenici o nesretnom događaju, posebnim izvješćem izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Požar progutao svinjogojsku farmu, izgorjelo 10.000 svinja

Podsjećamo, prije dvije godine šokirao nas je stravičan požar na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima. Prema prvim informacijama, govorilo se o stradalih tisuću svinja. Međutim, u požaru je izgorjelo čak 10.000 svinja i praščića. 


Tagovi

Svinje Farma Uginuće Ventilacijski sustav


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).