Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani Slavonije u Zagrebu
  • 03.10.2018. 13:50

U Zagreb stigao dašak Slavonije - delicije, nastup KUD-ova, zaboravljeni zanati i običaji

Četverodnevna manifestacija "Dani Slavonije u Zagrebu" je izložbeno-prodajnog karaktera, a organizira ju Udruga branitelja proizvođača Panonija.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
  • 398
  • 27
  • 0

Uz zvuke tradicionalnih slavonskih pjesama, danas je na Trgu bana Josipa Jelačića gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otvorio petu po redu izložbenu-prodajnu sajamsku manifestaciju "Dani Slavonije u Zagrebu", koja se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba održava od 30. rujna do 04. Listopada ove godine.

Organizator ove sajamske manifestacije je Udruga branitelja proizvođača Panonija, sa sjedištem u Bošnjacima, a posjetio ih je danas župan Božo Galić, te zajedno sa predsjednikom udruge Pavom Baotićem i tajnikom udruge Nenadom Kračunom obišao štandove.

Župan Galić je tom prigodom istaknuo: "Zahvaljujući organizatorima sajma na kojem su se i ove godine predstavili branitelji Slavonci svojim gastro delicijama, kao i proizvodima kućne radinosti, ovdje u gradu Zagrebu. Brojni građani oduševljeni su ovim sajmom te im čestitam na organizaciji. Vjerujem kako će se sajam održavati i ubuduće, a u tome imaju podršku Županije."

Uživanje u mirisima i okusima Slavonije

Četverodnevna manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera, u sklopu koje će biti prikazana priprema slavonskih delicija na tradicionalan način, a uz bogatu gastronomsku ponudu, posjetitelji će moći uživati i u nastupima tamburaških sastava i kulturno-umjetničkih društava, upotpunjenu narodnim nošnjama, kao i predstavljanjem zaboravljenih zanata i običaja istočne Slavonije.

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.

"Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte - Dani Slavonije, Domaće je Domaće, Zeleno i Plavo te Sajam slavonskih proizvoda, po kojima je postala prepoznatljiva", kaže predsjednik Udruge Baotić.


Tagovi

Vukovarsko-srijemska županija Zabreb Domaći proizvodi Slavonija Tradicija Panonija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]