Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hipodrom
  • 03.06.2019. 14:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

U subotu prosvjed zbog najave zatvaranja zagrebačkog Hipodroma

Ne dirajte mi hipodrom, poručuju vlasnici konja, ali i brojni Zagrepčani te najavljuju prosvjed zbog odluke gradske uprave.

Foto: Facebook/Hipodrom Zagreb
  • 306
  • 38
  • 0

Zbog odluke Grada Zagreba odnosno obavijesti koju su dobili, a prema kojoj svi vlasnici konja na Hipodromu i konjički klubovi do 1. prosinca ove godine moraju preseliti svoje konje, za subotu, 8. lipnja u 10 sati najavljen je prosvjed

Naime, ogorčeni vlasnici konja, ali i zaposlenici konjičkog kluba, osim što nisu dobili moguću drugu lokaciju za preseljenje, strahuju da će se zatvaranjem Hipodroma uništiti konjički sport u Hrvatskoj. 

Na Hipodromu, starom 80 godina djeluje, inače, sedam konjičkih klubova te se ondje obavljaju sva najjača natjecanja u Hrvatskoj. Ondje je trenutno smješteno 146 konja, a kapacitet je 170 konja. 

Kako je naglasio predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza Mladen Brezić, prema Zakonu o sportu prvo im se mora osigurati alternativno mjesto gdje se i dalje mogu uspješno baviti konjičkim sportom. Osim što im nije ponuđena druga lokacija, njima k tome, rekao je, nije ni rečeno zašto moraju otići. Tek da investitoru moraju osloboditi prostor hipodroma.

Otvorena je i facebook stranica Ne dirajte mi hipodrom


Tagovi

Hipodrom Zagreb Prosvjed


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo