Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište gnojiva
  • 05.05.2022. 18:00

U Rusiji pada proizvodnja amonijaka, povećavaju kvote za ureu

Sredinom travnja potrebe ruskih farmera za mineralnim gnojivima bile su zadovoljene sa 60 posto planiranih količina za 2022.

Foto: Depositphotos/ChinaImages
  • 346
  • 18
  • 0

Najnoviji podaci ruske Federalne državne službe za statistiku zabilježili su da je smanjena proizvodnja mineralnih gnojiva u Rusiji u periodu siječanj-ožujak ove godine za 7,4 posto, na 6,6 milijuna tona, izvijestio je Fertilizer Daily.

Od ukupne količine, proizvodnja dušičnih je u prvom kvartalu 2022. rasla za 3,6 posto na 3,1 milijun tona, dok je proizvodnja fosfornih i kalijevih gnojiva smanjena za jedan posto na 1,1 milijun tona i 10 posto na 2,4 milijuna tona.

Najveći dio smanjenja odnosi se na proizvodnja amonijaka za 14,7 posto na 4,9 milijuna tona.

Povećavaju se izvozne kvote za ureu

No, s druge strane, ta zemlja povećava izvozne kvote za ureu, a sadašnja se može povećati za 435 tisuća tona.

Ministarstvo poljoprivrede Rusije je odobrilo je plan nabave mineralnih gnojiva prema kome će u svibnju domaćem agroindustrijskom kompleksu biti potrebno 59,4 tisuća tona uree.

Informativno-analitička služba Fertilizer Daily je dala komentar na trenutnu situaciju: “Povećanje sadašnje izvozne kvote omogućit će kemijskim postrojenjima da povećaju svoje prihode i spriječe obustavu svojih kapaciteta. Potražnja ruskih farmera za ureom bit će zadovoljena u potpunosti."

Naime, Rusko udruženje proizvođača gnojiva (RFPA) objavilo je da su sredinom travnja potrebe ruskih farmera za mineralnim gnojivima bile zadovoljene sa 60 posto planiranog za 2022. godinu.


Tagovi

Urea Amonijak Izvozna kvota Ruska poljoprivreda Rusko gnojivo Proizvodnja gnojiva


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!