Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mine prijete
  • 26.04.2019. 10:30

U polju izorao tromblonsku minu, ručni bacač raketa našao u staji

Eksplozivne naprave zaostale iz Domovinskog rata i dalje nam prijete.

Foto: Depositphotos/sabinoparente
  • 414
  • 36
  • 0

Da u Hrvatskoj mine i dalje prijete, podsjeti nas svake godine pronalazak neke od eksplozivnih naprava. Poglavito u poljima. Tako su jučer, prilikom obavljanja radova u Paulin Dvoru kod Osijeka u prijepodnevnim satima 25. travnja, djelatnici osječke tvrtke iskopali projektil tijela bestrzajnog topa.

Istoga dana, priopćila je Policijska uprava osječko-baranjska, također u prijepodnevnim satima, građanin je u polju u blizini Darde izorao tromblonsku minu.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su preuzeli projektil i minu.

U susjednoj županiji, pak, Brodsko-posavskoj, građanin s područja Općine Cernik, u utorak je čisteći staju pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju. Kako navode iz policije, na mjesto pronalaska upućeni su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su utvrdili da se radi o ručnom bacaču raketa RBR M80 64 mm, a koji su preuzeli na siguran način.

Policija podsjeća građane na još uvijek aktualnu Akciju "Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje mogu policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, bez straha da će biti kažnjeni. "Najvažnije je da građani ne donose sami ubojita sredstva, već odmah pozovu policiju na broj 192. Također pozivom na broj telefona 08008892, može se dobiti više informacija u vezi spomenute akcije", pozivaju iz policije.

 


Tagovi

Policija Minem Tromblon Ručni bacač Polje Staja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).