Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suša u Italiji
  • 13.07.2022. 15:00

U pet talijanskih regija proglašeno vanredno stanje zbog suše

Odluka će ostati na snazi do 31. prosinca 2022. godine, a na raspolaganju je 36,5 milijuna eura za operacije prve pomoći i obnovu mreže infrastrukture

Foto: Depositphoto/andreadelbo
  • 469
  • 110
  • 0

Zbog suše koja je pogodila Italiju, u pet regija te zemlje je Vijeće ministara proglasilo vanredno stanje. Odluka će ostati na snazi do 31. prosinca 2022. godine, a na raspolaganju je 36,5 milijuna eura za operacije prve pomoći i obnovu mreže infrastrukture, izvještava Agronotizie.

Alarmantno stanje

U pitanju su regije Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardija, Veneto i Pijemont, a koje se nalaze u području sliva rijeke Po i istočnog dijela Alpa.

More prodire u korito rijeke Po - već se osjeća razorno djelovanje suše na usjeve

Premijer Mario Draghi je obišao područje Trenta kako bi se informirao o katastrofi izazvanoj topljenjem glečera Marmolada.

Novom mjerom su regulirana dodatna sredstva i ovlasti, intervencije spašavanja i pomoći ugroženom stanovništvu te vraćanje funkcionalnosti javnih usluga i strateških mrežnih infrastruktura, konzorcija za melioraciju i navodnjavanje.

Neophodno poboljšanje vodne infrastrukture

U jednom od narednih zasjedanja Vijeća ministara bit će odobrena i zakonska uredba koja se odnosi na sprječavanje i suzbijanje suše, ali i na jačanje te adaptaciju vodne infrastrukture.

Kada uredba bude odobrena, pristupit će imenovanju povjerenika za borbu protiv ove nepogode i prevenciju koji će imati ovlaštenje odrediti 20 infrastrukturnih radova od nacionalnog značaja. Oni bi se trebali realizirati do 2024. godine. 


Tagovi

Italija Suša Vanredna siruacija Coldiretti Rijeka Po Talijanska poljoprivreda


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!