Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore za poljoprivredu
  • 29.10.2021. 19:00
  • Dubrovačko-neretvanska, Dubrovnik

U Dubrovačko-neretvansku županiju upućeni ugovori vrijedni 13 milijuna kuna

Radi se o sedam odluka u okviru Vinske omotnice, dvije iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo te dva iz Programa ruralnog razvoja.

Foto: Depositphotos/wellsie82
  • 111
  • 11
  • 0

Sedam odluka u okviru Vinske omotnice u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore veće od 11 milijuna kuna te dvije odluke iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo ukupne odobrene potpore veće od 1,4 milijuna kuna, kao i dva ugovora o potporama iz Programa ruralnog razvoja zajedno vrijedna 423 tisuće kuna upućeno je ovoga tjedna u Dubrovačko-neretvansku županiju. 

Kako navodi u priopćenju resorno ministarstvo, uz pomoć potpora u ukupnom iznosu od 11,2 milijuna kuna u okviru Vinske omotnice u ovoj županiji sufinancirat će se projekti opremanja i rekonstrukcije vinarija, izgradnje vinarije s prezentacijskim i prodajnim dijelom, nabava opreme za preradu grožđa u vino, obnova kušaonice i opremanje podruma te unaprjeđenje proizvodnje i odležavanja organskih vina.

"Zahvaljujući dvjema odlukama iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore veće od 1,4 milijuna kuna, na Mljetu će se sufinancirati nabavka opreme za kaveze u okviru mjere 'Produktivna ulaganja u akvakulturu', dok će se u Veloj Luci u stopostotnom iznosu financirati projekt ulaganja u izgradnju ribarnice", objašnjavaju. 

Također, putem dva nova projekta u okviru Programa ruralnog razvoja će se u sklopu operacije 4.1.3 ulagati u obnovljive izvore energije, dok će se sredstva u okviru operacije 6.2.1. iskoristiti za projekt ulaganja u pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na gospodarstvu.

Vrijednost ugovorenih potpora do sada 304 milijuna kuna

Tako je do sada u ovoj županiji ugovorena potpora u vrijednosti većoj od 304 milijuna kuna, pri čemu je, između ostalog, najveći iznos od 71 milijun kuna uložen u razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja putem Mjere 6, a putem Mjere 7 sufinancirana je i izgradnja  i/ili opremanje tri dječja vrtića, tri lokalne nerazvrstane ceste i dva vatrogasna doma. Kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvu u ovoj županiji ugovoren je ukupno 241 projekt i dodijeljena potpora u iznosu od 97 milijuna kuna.

Dodatno, putem Covid-19 mjera isplaćena je potpora vrijedna 46,5 milijuna kuna, najvećim dijelom putem mjere Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom, a koja je u županiji omogućila potporu za 146 korisnika ukupno vrijednu 23 milijuna kuna.


Tagovi

Potpore Odluke Vinska omotnica Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Program ruralnog razvoja


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]