Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 21.10.2015. 19:25

U Baranji će se navodnjavati 5 tisuća hektara!

Belje će koristiti nešto manje od 3 tisuće hektara, a ostatak ide malim gospodarstvima. Iz Hrvatskih voda kažu da ne pogoduju ni malima ni velikima.

  • 330
  • 42
  • 0

Projekt je vrijedan 19,8 milijuna kuna. Riječ je o njegovoj drugoj fazi, razvodnjavanju po cijeloj Baranji i to sa 42 ustave na 5 tisuća hektara poljoprivrednih površina. Belje će koristiti nešto manje od 3 tisuće hektara, a ostatak ide malim gospodarstvima. Iz Hrvatskih voda kažu da ne pogoduju ni malima ni velikima.

Postoji rješenje i za one koji nemaju mogućnost priključiti se na kanal. 1.300 koncesija za navodnjavanje pomoću podzemnih voda izdano je iz Hrvatskih voda. "Sustave navodnjavanja radimo da bi se mijenjale kulture", rekao je Siniša Kukić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda.

Izgradnja sustava navodnjavanja u Baranji

Najznačajniji je to projekt u zadnjih 20 godina. Stvorit će preduvjete za uzgoj profitabilnijih poljoprivrednih kultura, a u nekoliko godina bi mogli imati 30 do 40 tisuća ha navodnjavanih površina. Završetak radova je planiran za godinu dana. Predsjednik Hrvatske udruge za navodnjavanje, Vladimir Džaja govori kako su u pripremi projekti navodnjavanja i u Virovitičko-podravskoj i Osječko-baranjskoj županiji.


Tagovi

Navodnjavanje Baranja Slavonija Belje Mala gospodarstva Hrvatske vode Vladimir Džaja Siniša Kukić Projekti navodnjavanja Koncesija Bunari Profitabilnije kulture Podzemne vode


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]