Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 30 godina
  • 07.10.2022. 12:30
  • Osječko-baranjska, Koška

Tvrtka Jerković d.o.o. iz Koške svečano obilježila 30 godina rada

Jučer je obilježeno 30 godina rada tvrtke Jerković, distributera Claas, Horsch, Strautmann, Guttler i Trimble poljoprivredne opreme i strojeva

Foto: Vedran Stapić
  • 879
  • 141
  • 1

"Bilo je teških trenutaka u ovih 30 godina, ali smo baš zato danas beskrajno ponosni", rekao je vlasnik tvrtke Alojzije Jerković okupljenim uzvanicima, ne skrivajući emocije.

Ova je tvrtka iz Koške u Osječko-baranjskoj županiji prošla put od ideje i osnivanja do svečane 30. obljetnice i respektabilnih rezultata. Naime, Jerković d.o.o danas zapošljava više od 20 djelatnika, a prošle je godine ostvario prihod od 85 milijuna kuna prihoda uz dobit od 5.5 milijuna. Danas su poznati distributeri za Claas, Horsch, Strauttman, Guttler i Trimble poljoprivrednu opremu i strojeve.

Dada ima razloga za neopisivu sreću

Okupilo se na njihovoj svečanosti više stotina uzvanika koji su uveličali jubilej, za čije je početke zaslužan Tomislav Jerković, Lojzin, kako ga od milja zovu, otac.

Bilo je to davne 1992. godine, kazuje dada Tomislav (otac po šokački, op.a.) “Počeli smo po uzorima iz Austrije, Njemačke i zapadnog svijeta, da bi došli do današnjih dana”, rekao je i dodao da mu je teško skrivati emocije dok govori o stvaranju obiteljskog posla. 

"Dočekati jesen života uz ovakav uspjeh, svog posla, obitelji, djece i unuka je razlog za neopisivu sreću", rekao je dada

Tomislav Jerković uz podršku ženkog dijela porodice - kćeri Dubravke (lijevo), snaje Ruže (desno) i supruge Anice (u sredini)

Program proslave su upotpunili nastupi plesačica iz Zagreba i susjedne Mađarske, te plesnog novosadskog dua, a čije su točke redom pobrale pažnju i ovacije publike.

Podršku kupcima razvili do "granica perfekcije"

Prigodnim su se govorima skupu obraćali i predstavnici brendova koje Jerkovići zastupaju.

"Na ovom primjeru vidimo da je jedinstvo obitelji jamac uspješnosti rada u ova zahtjevna vremena", istaknuo je Hubert Pöhler ispred Strautmanna.

Potom je Zoltan Kurunci (Horsch) zaželio Alojziju da ga sinovi nadmaše i dodao da ih u branši izdvaja to što su oni podršku kupcima razvili do "granica perfekcije". 

"Prvi su naš kombajn, Dominator, kupili 1980. godine za svoje potrebe, a kada je otvorena firma Jerković 1992. počela je suradnja sa Claasom", kazao je Robert Kogler i otkrio kako ove godine Claas drži 11% udjela na ovom tržištu te da je već zaprimljeno 11 narudžbi kombajna koji će biti isporučeni nagodinu.

Claas je jedan od brendova koje Jerković zastupa

Danas zastupaju nakoliko poznatih marki poljoprivredne mehanizacije. S nekim od njih bilježe uspjehe iako suradnja nije počela tako davno. "Lako smo se dogovorili prije 7 godina jer dijelimo isti stav. Brzo smo našli zajednički jezik koji se svodi na to da za uspjeh biznisa i njegovu dugotrajnost moraš biti prisutan, pružiti podršku kupcu, osigurati kvalitetan servis", ispričao okupljenima predstavnik Trimble-a Mitar Jovanović.

Priznanja za doprinos u razvoju poslovanja

Ovu su prigodu Jerkovići iskoristili i za iskazivanje priznanja - koja su uručena dekanu Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka dr.sc. Krunoslavu Zmaiću te vlasniku revije Nova Zemlja Sanu Katavi za njihov doprinos u razvoju poslovanja tvrtke. Ova je prilika protekla i u znaku sjećanja na preminulog kolegu novinara Zlatka Pavoševića, koji je bio i njihov dugogodišnji suradnik.

Tri generacije Jerkovića 

Proslava je organizirana u novoizgrađenoj zgradi njihovog kompleksa, specijaliziranoj praonici poljoprivrednih strojeva, ispred koje je uoči večere upriličen vatromet.

"Boga sam molio da moji nasljednici nauče kombajnirati, a doživio sam i više, da sada oni mene uče!”, poentirao je dada govoreći o svojim unucima, nasljednicima, Luki i Tomislavu čija je veza s ovom obiteljskom tvrtkom prikazana u kratkom filmu. 


Fotoprilog


Tagovi

Jerković Claas Horsch Guttler Trimble Strautmann


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner