Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Smještaj izbjeglica
  • 17.03.2022. 13:00

Tvornica AGCO/Fendt osigurala smještaj za izbjeglice iz Ukrajine

Tvornica u proizvodnom pogonu Hohenmölsen se nalazi na bivšem vojnom zemljištu. Stanove su pomogli opremiti i zaposlenici tvornice

Foto: AGCO
  • 259
  • 74
  • 0

Deset stanova za ljude iz Ukrajine dostupno je u prostorijama tvornice na lokaciji AGCO/Fendt u Hohenmölsenu, njemačkoj saveznoj državi Saska-Anhalt. Pripremaju još smještaja za one koji su u potrebi, stoji u priopćenju AGCO. 

"Vrlo smo zabrinuti zbog rata u Ukrajini i posljedica za državu i stanovništvo. Spremnost za pomoć među zaposlenicima Fendta je velika", kaže Christoph Gröblinghoff, predsjednik Uprave AGCO/Fendt. "Već smo se uključili donacijama putem privatne zaklade AGCO Agriculture Foundation. Na lokaciji Hohenmölsen smo u kratkom roku osiguravali stanove za ljude koji dolaze iz Ukrajine. Apartmani sigurno nisu zamjena za dom, ali ženama i djeci koji su pobjegli nude utočište u kojem mogu pronaći mir i tišinu."

Tvornica u proizvodnom pogonu Hohenmölsen se nalazi na bivšem vojnom zemljištu. Tijekom europske izbjegličke krize 2015. godine ondje je pripremljen kompleks zgrada za smještaj izbjeglica. Sada je obnovljen, a na raspolaganju je deset apartmana za po dvije osobe.

Smještaj za izbjeglice

"Prva dva stana su već zauzeta. Pripremamo još osam apartmana koji će biti gotovi u sljedeća dva tjedna. Osim toga, tražimo daljnje mogućnosti smještaja u našim tvorničkim prostorima", objašnjava dr. Thomas Schneiderheinze, upravitelj pogona i generalni direktor AGCO Hohenmölsen GmbH.  "Privatna inicijativa zaposlenika i prijatelja pomogla je u opremanju stanova donacijama u naturi. Posebno se zahvaljujem onima koji su uključeni u to", zaključio je. 

Tvornica u Hohenmölsenu se inače prostire na 42 hektara, zapošljava 220 ljudi, a ondje proizvode kombajn Fendt Katana 65, ali i dijelove za traktore te prskalice Rogator 300 i 600. 

Američka tvrtka AGCO koja osim branda Fendt, obuhvaća i Massey Ferguson, Valtra i druge, obustavila je prodaju novih strojeva u Rusiju i Bjelorusiju prošlog tjedna. 

AGCO obustavlja prodaju novih strojeva u Rusiju i Bjelorusiju

Na svojim stranicama su objavili kako im je od početka rata u Ukrajini prioritet zaštita ukrajinskih zaposlenika i njihovih obitelji. "Poduzeli smo niz brzih radnji kako bismo osigurali njihovu sigurnost i stabilnost", tada su poručili. 


Tagovi

AGCO Izbjeglice iz Ukrajine Smještaj Tvornica Hohenmölsen Christoph Gröblinghoff Thomas Schneiderheinze


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.