Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rad Savjetodavne službe
  • 04.12.2017. 10:30

Tušek: Savjetodavna služba treba biti vidljivija i aktivnija

Prošlo je gotovo godinu dana kako je Zdravko Tušek izabran za ravnatelja Savjetodavne službe, a u razgovoru nam je otkrio koje promjene su napravljene te da li Savjetodavna služba ima dovoljno djelatnika u odnosu na broj OPG-ova u Hrvatskoj.

Foto: screenshot/youtube.com
  • 1.205
  • 115
  • 0

Prošlo je gotovo godinu dana kako je Zdravko Tušek izabran za ravnatelja Savjetodavne službe, a u razgovoru s njim otkrio nam je kakve su se promjene dogodile u Savjetodavnoj službi te koje će se tek donjeti u budućnosti.

"Unatrag godinu dana napravili smo bitne iskorake po pitanju same organizacije Savjetodavne službe, od prije šest mjeseci na snazi je nova sistematizacija službe, prije svega naznaka je na naše podružnice na kojima su sada veće ovlasti, a isto tako u centrali formiramo timove stručnjaka koji trebaju odgovoriti na globalne zahtjeve rada Savjetodavne službe i pripremiti materijale za rad na terenu. Uveli smo i jedan novi sektor koji se odnosi na ruralni razvoj, gdje konkretno određujemo koje aktivnosti iz kojih mjera ruralnog razvoja treba odraditi na terenu, odnosno za svaku pojedinu mjeru definiramo program aktivnosti. Isto tako, puno smo napravili po pitanju vidljivosti Savjetodavne službe te unaprjeđenju informatizacije. Želimo Savjetodavnu službu učiniti puno vidljivijom i aktivnijom na terenu", ističe Zdravko Tušek, ravnatelj Savjetodavne službe.

Imenovanje Stručnog vijeća

Osvrnuo se Tušek i na imenovanje Stručnog vijeća: "Stručno vijeće Savjetodavne službe ima 17 eminentnih stručnjaka koji pokrivaju sve segmente rada i aktivnosti rada Savjetodavne službe. Rad Stručnog vijeća bazira se na aktivnoj komunikaciji sa upravom."

Savjetodavna služba ima oko 270 djelatnika, da li je to dovoljno budući da imamo preko 160 tisuća OPG-ova u Hrvatskoj?

"Trenutno u Savjetodavnoj službi radi 287 djelatnika i 20-ak stručnih suradnika koji su na usavršavanju, dakle oko 300 osoba rade u sustavu službe. Taj broj nikako nije dovoljan, po našoj procjeni oko 500 savjetnika bilo bi optimalno za pokrivanje rada na terenu", ističe Tušek.

Što je još ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek rekao, pogledajte u videu:

Foto: screenshot/youtube.com


Tagovi

Savjetodavna služba Zdravko Tušek Uprava Organizacija Rad Ruralni razvoj


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]