Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Olujno nevrijeme
  • 14.07.2016. 09:00

Tuča poharala vinograde, pšenicu i kukuruz!

Olujno nevrijeme s tučom koje je pogodilo Požeštinu te Orahovicu čupalo je stabla, nosilo krovove i uništilo poljoprivredne usjeve!

Foto: Tomislav Pančić/vpz.hr
  • 4.557
  • 236
  • 0

Mraz pa sad već treća tuča koja je jučer poharala dijelove Slavonije, uništila je poljoprivredne usjeve! Oko 1.000 munja, u samo 20-ak minuta olujnog nevremena pogodilo je Orahovicu. Kako navodi vpz.hr, pijavica je rušila i bacala drveća, led je uništavao poljoprivredne usjeve i ljetinu, a središte grada je neprepoznatljivo.

U samom centru Orahovice stradalo je 15-ak automobila na koje su se rušila stabla, a jak vjetar odnio je tri krova. Jako je stradao i sam park u centru u kojem je srušeno gotovo svako drugo stablo, njih 200-300. Jaka kiša je donosila kamenje na prometnice, a neke su i oštećene uslijed bujica.

Grmljavinsko nevrijeme moguće i danas

Jak vjetar i tuča pogodili su i dijelove Požeštine. Najgore su stradale Pleternica i Kutjevo, općina Jakšić te prigradska naselja same Požege, navodi 034portal. Jaka tuča padala je i učinila dosta štete na poljoprivrednim kulturama dok je vjetar srušio drvo na izlasku iz Požege prema Eminovcima te odnio krov sa obiteljske kuće u Eminovcima.

U Komarovcima kraj Kaptola vjetar je uništio poljoprivredni objekt u kojem se nalazio traktor i drugi radni strojevi. Štete od nevremena su velike. Osim do sada navedenog, vjetar je odnio na desetke krovova, čupao je stabla koja su uzrokovala zastoje u prometu a snažna tuča uništila je dobar dio neizvršene pšenice, kukuruza te vinograda na kutjevačkom području.

Grmljavinsko nevrijeme moguće je i danas. Meteoalarm je, naime, izdao narančasto upozorenje za veliki dio Hrvatske.

Foto: Tomislav Pančić/vpz.hr


Tagovi

Tuča Led Oluja Uništeni usjevi Orahovica Požeština


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]